Hoppa till huvudinnehållet

Jennie och Ludvig bygger bana för padel

Publicerad:
Jennie Nolberg-Svensson och Ludvig Hansson har arrenderat mark av Bengtsfors kommun och bygger padelbana för utomhusspel.
Jennie Nolberg-Svensson och Ludvig Hansson har arrenderat mark av Bengtsfors kommun och bygger padelbana för utomhusspel. Foto: Tommy Lofgren

I vår får Bengtsfors en padelbana för utomhusspel. Det är paret Ludvig Hansson och Jennie Nolberg-Svensson som står bakom satsningen. Platsen blir Sidan Södra intill Strandpromenaden vid Lelång.

Här har Ludvig Hansson fått arrendera 600 kvadratmeter mark av gräsområdet vid fotbollsplanen och bakom Jehovas Vittnes Rikes sal. Det blir den första utomhusplanen för padel i kommunen.

Stöder företagande

– Från kommunens sida bidrar vi gärna till nya satsningar som tillför innevånarna något och ökar attraktionskraften. Det är inte heller fel att som i det här fallet stödja unga företagare, säger Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Arrendet av kommunens mark löper på fem år. Området är planlagt för idrottsutövning, har motionsredskap utomhus för träning och det finns plats för fler verksamheter.

– Från början diskuterade vi även en annan plats i kommunen att anlägga banan på innan vi landade här, säger Ludvig Hansson.

Jennie Nolberg-Svensson framhåller att det är bra för Sidan Södra att det etableras mer verksamhet där.

Jennie Nolberg-Svensson och Ludvig Hansson i samspråk med Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande, som tycker att padelbanan är en bra satsning för kommunen.
Jennie Nolberg-Svensson och Ludvig Hansson i samspråk med Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande, som tycker att padelbanan är en bra satsning för kommunen. Foto: Tommy Lofgren

Padel en ny växande träningsform. Den beskrivs som ett socialt och enkelt spel som passar alla åldrar Spelmässigt är det en mix av tennis och squash. Banor för inomhus- eller utomhusspel finns på flera orter i Dalsland.

Ludvig Hansson fastnade för padel tidigt. Han har varit aktiv utövare i fem år – bland annat har han spelat i Trollhättan och även på hemmaplan i padelcentret i före detta Lears lokaler. Nu tänker han utbilda sig till certifierad padelinstruktör.

För satsningen i Bengtsfors har han och sambon Jennie Nolberg-Svensson bildat bolaget JL Padel Court.

Bygger dubbelbana

Banan de ska bygga blir en dubbelbana. Den ska omgärdas av tre meter höga glasväggar och nät. Banan kommer också att få belysning, samt någon form av låsbara skåp för personliga ägodelar.

– Vi funderar också på att skapa möjlighet till lite trevlig miljö vid banan, men där är vi ännu inte färdiga, säger Jennie Nolberg-Svensson.

Högsäsongen för utomhusspel är maj till och med september. Tanken är att banan även ska kunna användas dygnet runt om det behovet finns.

Artikeltaggar

BengtsforsJehovas vittnenJennie Nolberg-SvenssonLudvig HanssonNyheterPadelStig BertilssonStrandpromenadTrollhättan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.