Hoppa till huvudinnehållet

Hyllades under gala i Sunne

Publicerad:
Hyllade ungdomar under den värmländska ol-galan i Sunne: Rasmus Pettersson, årets junior, Anton Jonsson och Cornelia Kindlund för bästa placering vid USM. Det nådde brons- respektive silvermedalj på sprintdistans. Foto: Monika Wikström

Ifjol satte coronapandemin stopp för festen. I helgen kunde orienterarna i Värmland genomföra sin traditionella ol-gala med utdelning av en räcka priser.

– Orientering är ändå en av de sporter som klarat sig igenom pandemin relativt bra. Det har varit stor kreativitet för att kunna bedriva sporten på ett säkert sätt och tappet på ungdomssidan har varit relativt litet, säger Monika Wikström, Värmlands OF:s konsulent.

I helgen genomförde Värmlands OF sin från förra året uppskjutna utbildnings- och galahelg i Sunne.

120 personer fanns med under de två fullmatade dagarna i Sunne. Ett av de mer uppskattade inslagen under utbildningarna var Anna Nordströms och Kristin Johanssons föredrag på temat att bli en säkrare orienterare.

Andreas Uller från Kils OK har utsetts till Värmlands bästa orienterare under året.
Andreas Uller från Kils OK har utsetts till Värmlands bästa orienterare under året. Foto: Olov Öström

– Det var många nya orienterare som lyssnade på det, vilket förstås var roligt, säger Monika Wikström.

För framtiden håller en arbetsgrupp på att formas för att jobba med att få stora arrangemang till distriktet. Tiomila, junior-VM och världscup är några tävlingar som kan bli aktuella.

– Det är arrangemang som ligger en bit fram i tid. Vi vill skapa en arbetsgrupp där klubbarna samverkar för att gemensamt kunna söka större tävlingar, förklarar Monika Wikström.

Pristagare

Mängder av priser och utmärkelser delades ut. Här är några av dem.

Årets orienterare, senior: Andreas Uller, Kils OK.

Årets orienterare, junior: Rasmus Pettersson, OK Djerf.

Årets klubb: OK Fryksdalen.

Årets arrangemang: Medeldistans-DM, IK Vikings OK.

Årets ledare: Stefan och Britt Gunnarsson, Kristinehamns OK.

Bästa insatserna vid ungdoms-SM: Cornelia Kindlund, OK Tyr (tvåa sprint 2020) och Anton Jonsson, Tyr (trea sprint 2021).

Årets ungdomsledare: Anders Pelander och Lena Westerlund, OK Djerf.

Artikeltaggar

Andreas UllerOrienteringSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.