Hoppa till huvudinnehållet

Nattens NHL: Asplund och Eriksson Ek på målhumör

Publicerad:
Joel Eriksson Ek lyfter in pucken i Tampas mål och kvitterar med bara 39 sekunder kvar.
Joel Eriksson Ek lyfter in pucken i Tampas mål och kvitterar med bara 39 sekunder kvar. Foto: Chris O'Meara

Joel Eriksson Ek gjorde sin elfte poäng den här säsongen när han lyfte in kvitteringspucken i mål, och såg till att matchen mellan Minnesota och Tampa Bay gick till förlängning (och senare straffar). Här är de hetaste värmlänningarna från nattens matcher.

NY Rangers–Buffalo 5–4 (1–1, 3–3, 1–0)

Rasmus Asplund inledde målskyttet mellan Buffalo och NY Rangers, och målet kom i powerplay. Det här var Rasmus Asplunds tionde poäng den här säsongen. Han har på 16 matcher gjort fyra mål och sex assist och är bara en poäng ifrån att slå sitt poängrekord för en hel säsong. Förra året gjorde han 11 poäng på 28 matcher (7+4).

Här nedanför kan du se hans mål från inatt:

Tampa Bay–Minnesota 5–4 e str (2–1, 1–1, 1–2, 0–0, 1–0)

Joel Eriksson Ek är i riktigt vass poängform. Inatt gjorde han poäng för fjärde matchen i följd när han gjorde mål mot Tampa Bay. Minnesota var i ett tvåmålsunderläge i mitten av den tredje perioden och såg ut att gå mot förlust – men med tre minuter kvar kom vändningen. Kevin Fiala reducerade och med bara 39 sekunder kvar kvitterade Eriksson Ek. Tampa Bay vann sedan på straffar.

En bit in i klippet nedan kan du se värmlänningens mål.

Artikeltaggar

Buffalo SabresIshockeyJoel Eriksson EkMinnesota WildNHLRasmus Asplund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.