Hoppa till huvudinnehållet

Missing people avvecklar sökandet efter försvunne 46-åringen

Publicerad:
Leif Holmqvist, operativ chef på Missing People.
Leif Holmqvist, operativ chef på Missing People. Foto: Tommy Andersson

Missing people avvecklade vid 22-tiden på måndagen sökandet efter den försvunne 46-åringen i Karlstad.

– Vi har haft runt 250 personer som har deltagit i sökandet. Det är en bra siffra, säger Leif Holmqvist, operativ chef på Missing people.

Sökandet påbörjades under eftermiddagen och har skett intill Tyrstugan i Tyrskogen på Färjestad – det område där mannen ska ha försvunnit.

Så går sökandet efter en försvunnen till: ”Det krävs nya bedömningar hela tiden”Stort gensvar av Missing people – 130 personer på plats: ”Vi hoppas vi finner den saknade”

– Nu får vi stämma av med polisen och se om de vill ha vår hjälp även i morgon. Det är de som äger ärendet, säger Leif Holmqvist.

Flera polispatruller var på måndagskvällen fortsatt sysselsatta med ärendet.

– Vad jag kan se handlar det mest om inre spaning, det vill säga att man försöker ta kartlägga mannens kontakter, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Den försvunne mannen lämnade sin bostad vid Jägartorpet, Färjestad, i lördags vid 19.30-tiden och anmäldes försvunnen 00.32. Han ska enligt uppgifter till polisen ha burit en svart jacka, en grå mössa och ett par glasögon och har inte synts till sedan dess.

Artikeltaggar

FärjestadFörsvunna personerKarlstadMissing PeopleSamhälleStefan WickbergTyrskogen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.