Länsbuss anmäld för smitning – lastbilsförare skadad

Publicerad:
Länsbussen stötte ihop med lastbil i Värmskog på måndagsmorgonen och är nu anmäld för att smitning från olycksplats. Bussen på bilden har inte med händelsen att göra. Bilden är en arkivbild. Foto: Pia Röstell

Bussen misstänks ha kört av backspegeln på lastbilen.

Då krossades bilrutan – och den 31-årige föraren fick skärskador i ansiktet.

Nu är bussföraren polisanmäld för att ha smitit från olycksplatsen.

Det var vid halv åtta på måndagsmorgonen som en tom länsbuss från Värmlandstrafik var på väg för att hämta skolbarn nära Värmskog.

Samtidigt var en 31-årig lastbilsförare på väg åt motsatt håll på samma väg.

När fordonen möttes kom de så nära varandra att bussen stötte ihop med lastbilen.

– Vänster backspegel slets av på lastbilen och krossade vänsterrutan så föraren fick skärskador i ansiktet, säger Åsa Eriksson vid polisen i Värmland.

Bussen körde vidare utan att stanna efter kollisionen.

– Busschauffören kan inte, lika lite som lastbilen, stanna på platsen - det är en trafiksäkerhetsfråga, säger David Erixon, kommunikationschef på Nobina som kör alla länsbussar för Värmlandstrafik.

”Tyvärr avviker man”

Och fortsätter:

– Bussen stannar längre fram liksom lastbilen stannar längre bort åt sitt håll, tyvärr lyckas ingen av de här personerna komma i kontakt med varandra så man har ett kommunikationsglapp. Tyvärr så avviker man då på platsen.

Nu har företaget som den 31-årige lastbilsföraren arbetar för gjort en polisanmälan om smitning från olycksplats.

Nobina uppger att de varit i kontakt med åkeriföretaget som äger lastbilen under måndagen.

– Vi har varit i direktkontakt med åkaren och gått igenom händelsen och upprättat ett gemensamt försäkringsärende i frågan, säger David Erixon.

Artikeltaggar

Åsa ErikssonBrott & blåljusLänstrafikenSmitningVärmskog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare