Insändare: Satsa på kransorterna i Karlstads kommun

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Har under en tid följt debatten i media och på annat sätt vad gäller simhallens existerande i Vålberg, eller inte. Det är som vanligt helt olika inställning från den politiska sfären i kommunen beroende på partitillhörighet”, skriver insändarskribenten.
Foto: Lisa Olaison
Har under en tid följt debatten i media och på annat sätt vad gäller simhallens existerande i Vålberg, eller inte. Det är som vanligt helt olika inställning från den politiska sfären i kommunen beroende på partitillhörighet. Att man, oavsett partitillhörighet, skulle kunna se vad som är bäst för regionen är tydligen helt omöjligt.

Att Nisser prioriterar Karlstad centralort och inte Karlstads kommun, hela kommunen, är ju helt fastställt sedan tidigare. Att han nu pratar om ett samarbete med andra kommuner för att kommunens innevånare och skattebetalare skall kunna, eller måste, åka till Grums, Säffle, Kil, etcetera för att bada är ren utopi. För det första vet ju ingen vilka, mer än Säffle, och när det kommer att byggas nya badhus.

Om nu någon av dessa bygger nytt badhus så lär de inte bygga dessa för att anpassa för att eventuella kommuninnevånare från Karlstad ska kunna utnyttja badhusen. Dessutom, så här i miljötänkandets tider, ska personer bosatta i Karlstad som idag åker till Vålberg för att bada, eller de Vålbergsbor som idag använder badhuset, sätta sig och köra ytterligare ett antal mil för att bada i Säffle, inte så troligt och inte så miljösmart. Anledningen till att Karlstadsbor åker till Vålberg för att bada är ju för att det är redan fullt i Sundsta badhus.

Vad som behövs i den styrande delen av Karlstads kommun är människor som ser till hela kommunen och inte bara centralorten och handelsområden runt Karlstad, eller någon bro som ingen egentligen vill ha.

Kanske finns det någon mer fastighet som är attraktiv i Karlstad som kommunen äger som kan säljas för ett överkomligt pris som kan hjälpa till att finansiera ett bygge av ny sim- och sporthall i Vålberg? Det finns ju kunnande angående fastighetsförsäljning i kommunledningen.

Det är dags att vakna nu för de styrande i Karlstads kommun och börja agera för att kransorterna i kommunen ska ha det som behövs för att inte avfolkas helt. Det finns snart inte plats för mer människor i Inre hamnområdet.

Vad hände med byggandet av nya bostäder i kransorterna? Det skulle ju vara mer eller mindre ett tvång att de som vill bygga i centralorten skulle bygga en del även i andra områden.

Axel

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.