FBK-bossen ifrågasatt under medlemsmöte

Publicerad:
Under måndagskvällen var kallade FBK in till möte för klubbens alla medlemmar. Foto: FREDRIK KARLSSON

FBK bjöd under måndagskvällen in till medlemsmöte.

Klubben gav där en lägesrapport över den såväl organisatoriska som ekonomiska och sportsliga delen.

Mötet sändes digitalt och från Färjestads sida deltog vd:n Stefan Larsson, nytillsatte sportdirektören Rickard Wallin och ekonomichefen Mikael Olsson.

Den sistnämnde rapporterade att läget ser ljusare ut än vad klubben räknat med och berättade att halvårsbokslutet nu ligger på minus 5,8 miljoner, jämfört med de minus 10,7 som det budgeterats för.

– Då har vi en period bakom oss med få intäkter, intäktsströmmarna kommer nu och fram till, förhoppningsvis, slutet av april. Det känns tryggt, sade Mikael Olsson som vidare berättade att FBK räknar med att ha 31 miljoner i kassan vid verksamhetsårets slut.

”En läropeng”

Vad gäller det organisatoriska konstaterades att en handfull personer på diverse poster lämnat, däribland GM Peter Jakobsson som ersatts av nämnde Rickard Wallin.

Under mötets gång pratade Wallin om sin nya roll, vad han tror behöver göras bättre och konstaterade bland annat:

– Bara för att man har en stark trupp behöver man inte stå och slå sig för bröstet innan man har levererat. Det är en läropeng att ta med sig in i framtiden.

Likaså visade han sitt stöd för nuvarande huvudtränare.

– Det har varit en ansträngde höst, inte minst för Johan Pennerborn. Men som Lars Appelqvist sa, antingen finns det 100 procent förtroende eller noll. Nu är han huvudcoach och jag är väldigt glad över hur han och tränarteamet tog sig an veckan som var. Det går inte att ändra det som varit utan bara titta in i framtiden, sade Wallin.

Ifrågasatt Larsson

Under mötets sista halva fick medlemmarna ställa sina frågor och särskilt en av dem riktade fokus mot Stefan Larsson.

Närmare bestämt undrade denne medlem över förtroendekapitalet för Larsson – och plockade i synnerhet fram det faktum att ambitionerna som sattes upp för fyra år sedan ännu inte infriats.

De om att Färjestad ska vinna SM-guld, damlaget ska husera i SDHL och att klubben vara ledande i Europa.

– Det var föreningens ambitioner och inte mina personliga, men vi har nosat på SDHL med damerna som kvalat sju gånger men inte lyckats. Vad gäller herrarna så har vi varit etta, tvåa och fyra i serien sedan vi satte målet. När vi var på gång ifjol så blev det inte slutspel. Man kan se det som rena misslyckanden, eller bra försök. Det går att se glaset som halvtomt eller halvfullt, svarade Larsson.

Färjestads vd Stefan Larsson.
Färjestads vd Stefan Larsson. Foto: Peter Bäcker

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyRickard WallinSHLStefan Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare