Hoppa till huvudinnehållet

Här är Karlstadsskolorna som har distansundervisning

Publicerad:
Maria Kjällström, skoldirektör barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstads kommun, säger att antalet covidfall har ökat från en låg nivå.
Maria Kjällström, skoldirektör barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstads kommun, säger att antalet covidfall har ökat från en låg nivå. Foto: Jeanette Dahlström

På måndagen hade klasser på två skolor i Karlstads kommun distansundervisning: Västerstrandsskolan och Råtorpsskolan.

Förra veckan hittades totalt 40 fall totalt i kommunens skolor.

– Det är en ökning från en låg nivå och det är spridda fall i samtliga fall, utom på ett ställe och det är Västerstrandsskolan, säger Maria Kjällström, skoldirektör i Karlstads kommun.

På Västerstrandsskolan är det två klasser i årskurs två som har distansundervisning på måndagen.

Eftersom det är studiedag tisdag den 23 november är eleverna inte på plats då heller.

– Det är två dagar som de är hemma, säger Lena Huldén, utredare på barn- och ungdomsförvaltningen och fortsätter:

– De kommer tillbaka på onsdag. Det är mer en säkerhetsåtgärd för att kunna provta eleverna.

Om det är något särskilt som ligger bakom smittspridningen kan hon inte säga.

Enstaka fall

Även årskurs fyra på Råtorpsskolan distansundervisades på måndagen efter ett utbrott förra veckan, vilket NWT berättat om tidigare. Men det utbrottet ska nu vara under kontroll.

– Man har hittat de fallen som fanns, säger Maria Kjällström.

Det finns fall på fler skolor i kommunen, bland annat Mariebergsskolan. Men då ska det alltså handla om enstaka fall.

Förra veckan hittades totalt 40 fall bland elever och personal i de kommunala skolorna i Karlstad. Totalt finns ungefär 13 200 barn och 2 400 anställda i verksamheten, från förskolor till årskurs nio. Förskolebarn provtas i regel inte vid symtom som kan tyda på covid-19.

Vaccination av elever i åldern 12–15 år har nu påbörjats.

– Våra signaler är att det är en hög andel av eleverna som väljer att vaccinera sig och många väljer att vaccinera sig på skolan, säger Maria Kjällström.

På de kommunala gymnasieskolorna i Karlstad finns för närvarande inga kända covidfall varken bland elever eller personal, enligt gymnasieförvaltningen. Det innebär att inga klasser heller har distansundervisning.

Läs tidigare artiklar:

Coronafallen på Råtorpsskolan ökar – här är alla skolor i Karlstad med smittaCorona sprids på grundskola i Karlstad – årskurs måste stanna hemma

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstads kommunKarlstads kommunLena HuldénMaria KjällströmRåtorpsskolanSkola och utbildningVård och omsorgVästerstrandsskolan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.