Hoppa till huvudinnehållet

Blue Frontline visade sin inställning - kontrade till en ny seger

Publicerad:
Invändiga Blue Frontline kontrade till seger när hon vann V4-1.
Invändiga Blue Frontline kontrade till seger när hon vann V4-1. Foto: Lennart Kihlman

Blue Frontline och Mikael J Andersson fortsätter att skörda framgångar tillsammans.

Under måndagen vann de den första V4-avdelningen vid Färjestads lunchtrav.

– Det som avgjorde var hennes löpskalle, sa Andersson.

När Blue Frontline vann på Färjestad den 8 november gjorde hon det från utvändigt om ledaren och Mikael J Andersson placerade henne i samma position på nytt när han lämnade andra par utvändigt mitt i loppet.

In i den sista kurvan kom Björn Goop med ett hastigt angrepp med Rapunzel och det var precis att Blue Frontline lyckades att svara ut henne. In på upploppet hade Rapunzel fortfarande ett klart försprång men den sista biten kontrade Blue Frontline till seger.

– Det som avgjorde var hennes löpskalle och hon går in i mål. Jag körde nog lite för sakta utvändigt om ledaren för hon kan inte växla tempo så snabbt. Det höll vi på att åka dit på men den sista biten kom hon tillbaka, sammanfattade Andersson.

Tre dubbelvinnare

Han tog sedan en dubbelseger under dagen genom att även vinna det åttonde loppet. Den segern kom tillsammans med Stepping Dreamboy och det var en bra insats från spets då det första varvet öppnades på för klassen snabba 15,0.

I den andra avdelningen kom den lilla överraskningen på V4 när Easy Cash Pirat och Stefan Persson kunde spurta till seger efter ett lopp i femte par utvändigt.

Efter den segern berättade Persson att han trodde på bra chans i det sista loppet och den informationen stämde till 100 procent. General Bodyguard höll ledningen från innerspåret och vann lätt före Abbe av Sveden.

Siktas mot V75

I V4-3 kom Luringen la Ma till ledningen på den första långsidan. André Eklundh fick sedan köra i ett långsamt tempo i spets och segern blev mycket enkel.

– Jag hade hoppats på att komma till ledningen och hästen var med på noterna hela vägen så jag är helnöjd med honom. Han står bra inne i klass två på V75 så nästa start får bli där, sa Eklundh.

Efter tre raka andraplatser på V4 fick Björn Goop vinna i den sista avdelningen. Giordano Soa höll ut Aces High i en snabb inledning och efter det gick det långsamt mitt i loppet. I den sista kurvan kom rycket och storfavoriten vann lätt.

– Han trivs i ledningen och att tävla barfota är en stor fördel för honom, berättade Goop.

Även Björn Goop vann två lopp den här lunchen då han spårade runt om med Inductif i det sjunde loppet.

Överlägsen från spets

Kallblodet Prontoprisen har kommit i gång först som sexåring men han har gjort det med besked. När han spetsvann det femte loppet gjorde han det överlägset på det nya rekordet 28,4 över kort distans.

Pär Hedberg hade en vass debutant i treårige Intensity som svepte fältet och vann lätt i lopp sex med Carl Johan Jepson.

Artikeltaggar

André EklundhBjörn GoopCarl Johan JepsonFärjestadstravetMikael J AnderssonStefan PerssonTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.