Hoppa till huvudinnehållet

Nu kan du snart köpa villa bredvid golfbanan – planerad byggstart under 2022

Publicerad:
Ungefär så här är det tänkt att det nya bostadsområdet vid Karlstad golfklubb ska se ut där det planeras för 18 villor.
Ungefär så här är det tänkt att det nya bostadsområdet vid Karlstad golfklubb ska se ut där det planeras för 18 villor. Foto: Illustration: Fastighetsbyrån

Snart blir det möjligt att bo alldeles intill Karlstad golfklubbs bana. Här planerar klubben att bygga 18 villor och nu har detaljplanen för området antagits.

– Intresset för dem är stort både bland äldre och yngre. Vi planerar för byggstart nästa år.

Det säger Mathias Åhlberg, vd och klubbchef för Karlstad golfklubb.

2015 berättade NWT för första gången om bostadsprojektet och nu kan klubben snart sätta spaden i marken. Återstår gör en del förberedelser och att få bygglov.

– Vi tror det här blir ett jättefint och väl genomtänkt bostadsområde i sluttningen till vänster ner mot åkern innan man kommer fram till banan.

– Här planerar vi för 18 villor med ganska stora tomter som kommer variera något i yta, men de blir på minst 1 100 kvadratmeter, säger Mathias Åhlberg.

Två hustyper

Han berättar att det blir två hustyper, den ena på runt 125 och den andra på cirka 145 kvadratmeter.

– Vi vet att många numera vill bo lantligt och här vid golfbanan är det ändå nära in till stan. Förutom att man bor intill banan finns ju även vår restaurang här och liksom våra padelbanor och vi ska också förbättra en gång- och cykelväg som leder ner till Stockfallet.

Det är i sluttningen ner mot åkern och golfbanan som de nya villorna ska byggas.
Det är i sluttningen ner mot åkern och golfbanan som de nya villorna ska byggas. Foto: Illustration: Fastighetsbyrån

Det är många som är nyfikna på det nya bostadsprojektet.

– Ja, det är stort intresse både bland äldre och yngre och både från golfare och även de som inte spelar. Det är roligt att det är en bra mix. Vi har utarbetat ett prospekt och har ett samarbete med Fastighetsbyrån, säger Mathias Åhlberg.

– Några priser är ännu inte klara och inte heller säljstarten.

– Vi hoppas komma i gång med bygget av villorna under 2022 och att de ska stå klara under 2023.

Vill bygga mer

Karlstad golfklubb har även tankar på att bygga fler bostäder i närheten av banan.

– Vi har funderingar på ytterligare 60-80 eftersom vi har förmånen att äga mer mark, men har inte fattat några beslut. Att bygga bostäder vid golfbanor är vanligt utomlands och i Sverige finns det bland annat vid Lanna GK utanför Örebro.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadKarlstad GKMathias Åhlberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.