Hoppa till huvudinnehållet

Nattens NHL: Dubbel för Eriksson Ek när Wild föll

Publicerad:
Joel Eriksson Ek stod för ett mål och en assit när Minnesota Wild förlorade mot Florida Panthers.
Joel Eriksson Ek stod för ett mål och en assit när Minnesota Wild förlorade mot Florida Panthers. Foto: Marta Lavandier

Flera Värmlandsnamn var igång under NHL-natten. Individuellt stod Joel Eriksson Ek för den bästa prestationen med 1+1.

Florida Panthers - Minnesota Wild 5–4 (1–0, 2–1, 2–3)

Minnesota kunde inte rå på Panthers på bortais. Trots ett försök till upphämtning i tredje perioden stannade matchsiffrorna på 5–4 och seger för den östliga konferensens tabelledare. Minnesota Wilds Joel Eriksson Ek stod för en fin kväll och lämnade isen i Sunrise med två poäng, 1+1. Centern var dessutom stark i cirklarna och vann 60 procent av tekningarna. Även ryssen Kirill Kaprizov gjorde två poäng. Jonas Brodin spelade näst mest av Wilds backar med drygt 25 minuters istid.

Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3–5 (2–1, 1–0, 0–4)

Apropå uppryckningar i tredje perioden. Devils comeback mot Tampa var något i hästväg. Den regerande Stanley Cup-mästaren fick se sig besegrade på hemmaplan efter att Devils hämtat upp oh gått förbi i tredje. Fabian Zetterlund fick spela 5 minuter och 23 sekunder i sin andra NHL-match, den första spelades natten till fredag svensk tid. Inga poäng att rapportera, däremot två tacklingar.

Dallas Stars - St Louis Blues 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)

Vi håller oss kvar på poänglösa spelare med värmlandskoppling. Jacob Peterson fick spela när Dallas tog säsongens sjunde seger hemma mot St Louis. Peterson noterades för knappt åtta och en halv minuts speltid samt en utvisning.

New York Islanders - Calhary Flames 2–5 (1–2, 0–1, 2–1)

Albertalagen dominerar i väst, Edmonton leder med provinsrivalen tätt bakom och mot Islanders tog Calgary ytterligare en seger efter en strålande insats av Jacob Markström. Markström stopapde 94,4 procent av Islanders skott. Förre FBK-backen Oliver Kylington noterades för strax över 18 minuters istid i Flames tionde seger för säsongen.

Artikeltaggar

Fabian ZetterlundIshockeyJacob PetersonJoel Eriksson EkNHLOliver Kylington

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.