Lidén och Johansson toppar MP:s listor inför valet

Publicerad:
Miljöpartiets två toppnamn till Riksdagen, Per-Inge Lidén och Stina Bergström. Foto: Miljöpartiet

Miljöpartiet Värmland hade under lördagen sin stämma där listorna för valet nästa år spikades. Per-Inge Lidén valdes som förstanamn på riskdagslistan medan Jesper Johansson toppar den för regionen.

Miljöpartiets stämma under lördagen fastslog partiet listor inför valet den 11 september nästa år. Bakom Per-Inge Lidén på riksdagslistan finns den förre riksdagsledamoten Stina Bergström.

Bergström satt i riksdagen för MP fram till förra valet.

– Vi ser fram emot att tillsammans driva en eftertänksam och saklig valrörelse, där vi lyfter hur vi kan utveckla Värmland och vårt land i en hållbar och modern riktning, säger Per-Inge Lidén i ett pressmeddelande.

Språkröret fortsätter inom regionen

Jesper Johansson, regionråd och MP Värmlands språkrör, får fortsatt förtroende. Johansson toppar regionslistan.

– Vi är glada och stolta över att få möta väljarna med en politik för ett grönt Värmland, där vård, kollektivtrafik och annan samhällsservice ska finnas nära värmlänningarna i hela länet, förklarar Jesper Johansson.

Tvåa på listan till regionen är Cecilia Boman Lindström.

Artikeltaggar

Cecilia Boman LindströmJesper JohanssonMiljöpartietPer-Inge LidénPolitikRiksdagsvalStina Bergström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare