Hoppa till huvudinnehållet

Lidén och Johansson toppar MP:s listor inför valet

Publicerad:
Miljöpartiets två toppnamn till Riksdagen, Per-Inge Lidén och Stina Bergström.
Miljöpartiets två toppnamn till Riksdagen, Per-Inge Lidén och Stina Bergström. Foto: Miljöpartiet

Miljöpartiet Värmland hade under lördagen sin stämma där listorna för valet nästa år spikades. Per-Inge Lidén valdes som förstanamn på riskdagslistan medan Jesper Johansson toppar den för regionen.

Miljöpartiets stämma under lördagen fastslog partiet listor inför valet den 11 september nästa år. Bakom Per-Inge Lidén på riksdagslistan finns den förre riksdagsledamoten Stina Bergström.

Bergström satt i riksdagen för MP fram till förra valet.

– Vi ser fram emot att tillsammans driva en eftertänksam och saklig valrörelse, där vi lyfter hur vi kan utveckla Värmland och vårt land i en hållbar och modern riktning, säger Per-Inge Lidén i ett pressmeddelande.

Språkröret fortsätter inom regionen

Jesper Johansson, regionråd och MP Värmlands språkrör, får fortsatt förtroende. Johansson toppar regionslistan.

– Vi är glada och stolta över att få möta väljarna med en politik för ett grönt Värmland, där vård, kollektivtrafik och annan samhällsservice ska finnas nära värmlänningarna i hela länet, förklarar Jesper Johansson.

Tvåa på listan till regionen är Cecilia Boman Lindström.

Artikeltaggar

Cecilia Boman LindströmJesper JohanssonMiljöpartietPer-Inge LidénPolitikRiksdagsvalStina Bergström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.