Hoppa till huvudinnehållet

Inför Färjestad–Rögle: Stjärnan saknas – kan missa åtta veckor

Publicerad:
Michael Lindqvist missar Färjestads match mot Rögle.
Michael Lindqvist missar Färjestads match mot Rögle. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad med sex raka förluster ställs mot topplaget Rögle under lördagseftermiddagen. Så här ställer man upp.

Dominik Furch får fortsatt förtroende i ett lag som namnmässigt är snartlikt det som mötte Malmö i torsdags – men med vissa korrigeringar.

Michael Lindqvist finns inte med på grund av en skada som riskerar att hålla honom borta från spel länge. Enligt Cmore så länge som sex till åtta veckor. Senast spelade skarpskytten med Joakim Nygård och Gustav Rydahl – i dag fylls den rollen av Oscar Lawner.

Förstakedjan är intakt: Linus Johansson som center, Victor Ejdsell och Daniel Viksten på varsin kant. Jesse Virtanen och Mattias Göransson bildar förstabackpar.

Kedjan med Carl Jakobsson, Martin Johansson och Pontus Widerström återförenas. Widerström var bänkad sist och såg riktigt revanschsugen ut på fredagens träning.

Per Åslund gör sin 668 grundseriematch för FBK och gör det tillsammans med Jacob de la Rose och Marcus Nilsson.

Backpar bildas av Albert Johansson och Adam Ginning, samt Mikael Wikstrand och Joel Nyström. Juniorer Anton Berglund är sjundeback.

I går partade Johan Pennerborn om vad han vill se från sitt lag:

– Att vi gör de sakerna vi ska med pucken, vi hade ingen offensivt dålig förstaperiod. Vi hade 13–7 i skott och skapade målchanser – det vill jag fortsätta ha med, men kanske med en ännu större udd och vara aktiv, aggressiv. Vi försöker trycka på alla knappar som vi kan.

Matchen startar 15.15 och kan följas i NWT:s liverapportering.

LÄS MER:

Pennerborn i ett utsatt läge – det måste bli bättre och därför säckar laget ihopFBK-stjärnan om tunga läget: ”Man kan inte ligga och lipa nätterna i ända”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyKarlstadSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.