Hoppa till huvudinnehållet

Årets värmlänning tog emot publikens applåder

Publicerad:
Linn Sönstebö Mossberg är Årets värmlänning 2021. Priset delades ut på Värmlands bokfestival. I bakgrunden ses juryns ordförande Björn Sandborgh.
Linn Sönstebö Mossberg är Årets värmlänning 2021. Priset delades ut på Värmlands bokfestival. I bakgrunden ses juryns ordförande Björn Sandborgh. Foto: Peder Kaldal

NWT:s läsare visste såklart redan vem som blev Årets värmlänning 2021.

Men det hördes några överraskande ”jaha” bland publiken på bokfestivalen.

För det var där som det tillkännagavs offentligt att Linn Sönstebö Mossberg blivit utsedd till Årets värmlänning. Hon får priset främst för sin roll som verksamhetsledare på Gamla kraftstationen i Deje.

Hon är Årets värmlänning: ”Det var som att hjärtat stannade en liten stund”

I en intervju som NWT publicerade i lördagstidningen sa hon såhär om att få beskedet:

– Jag sa ingenting. Jag blev stum. Det var som att hjärtat stannade en liten stund. ”Händer det här?” Sedan började hjärtat slå och jag tror jag började prata osammanhängande och sen sa jag ”va, är det sant?”. Nu börjar hjärtat slå igen och så får jag lite tårar i ögonen och så tänker jag att det faktiskt är en jättestor grej. Det är så ärofyllt att få den här utmärkelsen. Jag undrar om det är på riktigt.

Och visst kom det några tårar även när hon fick ta emot blomster, pengacheck och publikens applåder.

Utmärkelsen delas ut av Wermländska sällskapet, Nya Wermlands-Tidningen och Ahlmarks.

Ytterligare ett framträdande i samband med utnämningen väntar för Linn Sönstebö Mossberg. Det sker i Stockholm den 11 december i samband med Wermländska sällskapets luciafirande. Då kommer hon också att få ta emot sin medalj.

Artikeltaggar

Årets värmlänningDejeGamla KraftstationenKarlstadLinn Sönstebö MossbergNya Wermlands-TidningenSamhälleVärmlands bokfestival

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.