Hoppa till huvudinnehållet

Viking ny serieledare efter seger

Publicerad:
Kungsör förlorade mot Viking
Kungsör förlorade mot Viking

Det blev 6-5 (3-0, 0-2, 3-3) borta för Viking mot Kungsör i fredagens match. Därmed är laget serieledare i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro, två poäng före Karlskoga, efter sex spelade matcher. Karlskoga har dock två matcher mindre spelade. Kungsör ligger på fjärde plats i tabellen.

– Vi delade ut några tidiga julklappar tyvärr, men vi jobbar oss in målmässigt i matchen och har chansen att ta ledningen, men det ville sig inte. Det var en svängig hockeymatch som slutade surt för oss, men så är det i bland, kommenterade Kungsörs tränare Håkan Haglind.

Alex Mitsionis stod för Vikings avgörande mål 15.58 in i tredje perioden.

Viking tog sin fjärde seger i rad i serien, medan Kungsörs efter tre raka segrar nu förlorade.

Viking spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Olle Albinsson, Adrian Davidsson och David Ademovski. I andra perioden var det i stället Kungsör som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 2-3.

Tredje perioden slutade 3-3 och Viking vann matchen med 6-5.

Vikings David Ademovski stod för tre poäng, varav två mål och Alex Mitsionis gjorde ett mål och totalt tre poäng. Dessutom att Kungsörs Wilhelm Romsäter gjorde tre mål.

I nästa match möter Kungsör Örnen borta på fredag 26 november 19.30. Viking möter Örnen fredag 3 december 19.30 hemma.

Artikeltaggar

Elite Sängar ArenaHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKungsörs IKViking HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.