Viking ny serieledare efter seger

Publicerad:
Kungsör förlorade mot Viking

Det blev 6-5 (3-0, 0-2, 3-3) borta för Viking mot Kungsör i fredagens match. Därmed är laget serieledare i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro, två poäng före Karlskoga, efter sex spelade matcher. Karlskoga har dock två matcher mindre spelade. Kungsör ligger på fjärde plats i tabellen.

– Vi delade ut några tidiga julklappar tyvärr, men vi jobbar oss in målmässigt i matchen och har chansen att ta ledningen, men det ville sig inte. Det var en svängig hockeymatch som slutade surt för oss, men så är det i bland, kommenterade Kungsörs tränare Håkan Haglind.

Alex Mitsionis stod för Vikings avgörande mål 15.58 in i tredje perioden.

Viking tog sin fjärde seger i rad i serien, medan Kungsörs efter tre raka segrar nu förlorade.

Viking spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Olle Albinsson, Adrian Davidsson och David Ademovski. I andra perioden var det i stället Kungsör som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 2-3.

Tredje perioden slutade 3-3 och Viking vann matchen med 6-5.

Vikings David Ademovski stod för tre poäng, varav två mål och Alex Mitsionis gjorde ett mål och totalt tre poäng. Dessutom att Kungsörs Wilhelm Romsäter gjorde tre mål.

I nästa match möter Kungsör Örnen borta på fredag 26 november 19.30. Viking möter Örnen fredag 3 december 19.30 hemma.

Artikeltaggar

Elite Sängar ArenaHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKungsörs IKViking HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare