Karlstadstränaren blickar framåt: ”Vi behöver fem nya till nästa år”

Publicerad:
En match kvar. Men Kostas Panagopoulos tittar redan på nästa säsong. Foto: Lisa Olaison

På söndag ska Karlstad Fotboll knyta ihop säsong nummer två efter sammanslagningen.

Division 1-spelet avslutas med hemmamatch mot Luleå.

– Jag är mer än nöjd med året som varit. Nu behöver vi fem nya spelare till nästa år, säger tränaren Kostas Panagopoulos.

Han har jobbat i klubben i ett och ett halv år nu, Karlstad Fotbolls grekiske, karismatiske och meriterade tränare.

– Jag räknar egentligen inte in förra säsongen, det var inte mitt lagbygge. Jag kom in och fick förvalta, säger Panagopoulos.

På söndag väntar epilogen mot ett Luleå som slåss för sin överlevnad. KF kan nå en tredjeplats, en placering Karlstadslag inte varit bortskämda med i ”modern tid” (Carlstad United var bronsplacerade i division 1 säsongerna 2008 och 2018).

– Jag är mer än nöjd med säsongen. Att lyckas innebär inte alltid troféer. Vi har nått topp 5, vilket var målet. Vi har gjort 59 mål med en match kvar, bara två lag har släppt in färre mål än vi. Truppen har varit väldigt skadebefriad. Nu vill vi givetvis avsluta med vinst och spelar för vår värdighet, vi ska avsluta så snyggt vi kan.

Kostas Panagopoulos pratar ofta om att det inte finns någon quick fix i fotboll. Att bygga lag och förening handlar om en process över tid.

Nu tittar han redan på nästa säsong.

– Troligtvis behåller vi runt 60 procent av årets trupp. Sedan vill jag ha in fem nya spelare för att kunna ta nästa steg.

Kommer du att peka på vilka spelare klubben ska ta in?

– Jag kommer att framföra vilka jag vill ha.

Karlstad Fotboll bygger för framtiden - ny akademichef klar

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollIF Karlstad FotbollKostas Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare