Hoppa till huvudinnehållet

FBK-bossen vill sätta stopp för spekulation: ”Det har inte varit några bråk”

Publicerad:
Stefan Larsson, vd för Färjestad BK, skriver i ett mail till klubbens medlemmar på fredagskvällen om den senaste veckans turbulens.
Stefan Larsson, vd för Färjestad BK, skriver i ett mail till klubbens medlemmar på fredagskvällen om den senaste veckans turbulens. Foto: Lisa Olaison

På fredagskvällen skickade Färjestads vd Stefan Larsson ut ett mail till klubbens medlemmar, där han vill sätta stopp för spekulation och rykten om varför Peter Jakobsson fick lämna sitt uppdrag.

– Nej, det har inte varit några oegentligheter, bråk, övertramp eller annat man kan fundera på i den riktningen, skriver han i utskicket.

Ryktena har florerat i såväl poddar som hos tryckt press – fick Peter Jakobsson sparken från Färjestad för att han varit för het i omklädningsrummet och gått på för hårt?

Nej, säger Färjestads vd Stefan Larsson.

”Det kokar kort och gott ned till förtroendekapital. Förtroendekapital i alla delar för att kunna verka i en sådan här typ av roll är helt nödvändigt. När det inte finns fullt ut blir det helt enkelt inte möjligt att gå vidare. Det innebär inte att det är fel på personerna utan det är snarare en konsekvens av den miljö vi lever och verkar i”, skriver Larsson i medlemsbrevet.

”Oundvikligt”

Stefan Larsson mötte NWT i arenan när han hade informerat spelartruppen om beslutet i måndags förmiddag. Då berättade han att Peter Jakobsson fått beskedet per telefon, då Jakobsson befann sig på resande fot. Det är någonting han lyfter i medlemsutskicket.

”Tidslinjen och omständigheterna blev sådana att det blev oundvikligt. Vi har pratats vid många gånger sedan dess på telefon och senast i ett långt personligt möte. Det mötet började och slutade med en kram. Stor respekt till Peter i det och ett stort grönvitt tack. Det finns nog få som jobbat hårdare och gett mer med ambition och vilja att det ska bli bra”.

Ett smärtsamt besked att ge, skriver Larsson – som upplevt veckan som både turbulent och tudelad.

Han skriver också om torsdagskvällens match, och menar att laget i andra och tredje perioden reste sig och visade att de kan och vill.

”Tillsammans med er alla så vill vi, framåt och uppåt tillsammans och det är bara på det sättet vi kan vända detta läge. Vi håller ihop, vi gör det ihop, vi bygger utvecklar, stöttar och gör positiv skillnad. Jag helt övertygad att det går att göra en riktigt bra säsong även av denna!”

”Varit jobbigt”

På fredagskvällen berättade Peter Jakobsson i en stor VF-intervju om sina känslor efter att ha blivit av med uppdraget som general manager.

– Jag andas lite lugnare. Jag kanske inte har trycket över bröstet. Det har varit en tuff tid sista 1,5 året ska jag villigt erkänna med pandemin, och framför allt spelet. Jag har varit ansvarig för att sätta ett gäng spelare och ledare där som ska leverera bra ishockey – och det har vi inte lyckats leverera över lång tid. Det har varit jobbigt, säger han till VF.

Han berättar i intervjun att han inte såg beskedet komma.

– Visst, så här i efterhand kan jag lägga ihop ett plus ett. Men nej, jag trodde kanske inte det. Jag har varit i den här situationen själv, fast på andra sidan, med några spelare – och nu senast med några tränare. Så man är kanske alltid lite förberedd, men det är ändå överraskande. Det känns jobbigt, såklart. Jag hade gärna sett att vi kunnat hitta en lite mjukare övergång.

När Färjestad möter Rögle på lördagen kommer han att finnas på plats i arenan för att se matchen.

– Att gömma sig är inte min grej. Jag har gjort allt jag kunnat, gett allt av mig själv. Jag är stolt, tacksam och genuint lycklig över det jag ändå presterat här i Karlstad och Färjestad. Det kan ingen ta ifrån mig, säger han till VF.

Läs mer:

Pennerborn i ett utsatt läge – det måste bli bättre och därför säckar laget ihopFBK-stjärnan om tunga läget: ”Man kan inte ligga och lipa nätterna i ända”"Inget mirakel kommer att komma och rädda oss”Krönika: Jag blir inte klok på er, FärjestadNytt poddavsnitt: Efter turbulensen – därför blir inte Färjestad årets HV71Färjestads senaste nyförvärv: "Tror stenhårt på det här"Wallin om nyförvärvets expertis: ”Ett ämne vi behöver titta närmare på”

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyPeter JakobssonSHLStefan Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.