BIK:s matchvinnare nätade på kompisen: ”Sa att jag skulle göra mål på honom”

Publicerad:
BIK-backen Albert Lyckåsen nätade på kompisen och Mora-målvakten Matteus Ward. Foto: Alfred Björklund

BIK:s Albert Lyckåsen satte matchvinnande 1–0-målet i 4–0-segern borta mot Mora där kompisen Matteus Ward vaktade kassen.

– Det är inte så många som vet om det, men jag hjälpte honom lite med målvaktsträningen (i Linköping och LHC). Så jag vet om hans svagheter, säger Lyckåsen.

BIK nollade Mora – och tog fjärde raka segern

I kväll vann BIK Karlskoga med 4–0 borta mot Mora IK. BIK:s 20-årige back Albert Lyckåsen fixade 1–0 i den andra perioden. Ett mål som blev matchvinnande för BIK.

– Jag fick en passning och åkte runt backen. Jag sköt och det blev en retur från målvakten. Det var öppen kasse så det var bara att raka in pucken, säger Albert Lyckåsen och berättar om lagets insats mot Mora:

– Vi kom inte upp i vår högstanivå. Men sett över 60 minuter var vi bättre än Mora så det räckte. Men vi kunde ha spelat lite bättre med pucken med snabbare spelvändningar.

”Känner honom väldigt bra”

Albert Lyckåsens mål mot Mora var inte vilket mål som helst. Till att börja med spelade Lyckåsen tio matcher med Mora förra säsongen.

Men det mest speciella: Lyckåsen är mycket bra kompis med den 20-årige Mora-målvakten Matteus Ward som i kväll vaktade kassen mot BIK.

– Jag känner honom väldigt bra. Vi gick hockeygymnasiet tillsammans (i Linköping) och vi snackade lite innan matchen i dag. Han är nog inte så jätteglad nu för jag sa att jag skulle göra mål på honom, säger Albert Lyckåsen:

– Jag fick inte träffa honom efter matchen i alla fall, han åkte hem direkt. Han var nog inte så glad, men sådant där kommer väl tillbaka på mig nästa gång. Nästa gång är det hans tur. Men nu fick jag gå vinnande ur dagens batalj.

– Det är inte så många som vet om det, men jag hjälpte honom lite med målvaktsträningen (i Linköping och LHC). Så jag vet om hans svagheter.

BIK-backen Albert Lyckåsen, 20, blev matchvinnare borta mot Mora.
BIK-backen Albert Lyckåsen, 20, blev matchvinnare borta mot Mora. Foto: Fredrik Narvelid

”Det är på riktigt”

Och det är inget skämt.

– Nej, det är på riktigt. Jag brukade ge honom lite tips då och då. Sedan kanske han inte tog åt sig så mycket. Men vi har haft en bra kommunikation.

– Vi spelade mycket tillsammans och vi gjorde även någon landskamp ihop. Vi är bra kompisar utanför isen och spelar lite tv-spel. Nu ska det bli skönt nästa gång som jag får träffa honom, så jag får ge honom några gliringar.

En fin och speciell kväll i Mora för BIK:s Albert Lyckåsen som gav beröm till BIK-supportrarna som stöttade laget på bortaplan.

– De var bättre än hela Moras klack. Så det var perfekt.

Mora–BIK 0–4 (0–0, 0–1, 0–3)

Andra perioden: 0–1 (5.36) Albert Lyckåsen (Sebastian Fakt, Sebastian Collberg).

Tredje perioden: 0–2 (9.16) Emil Öhrvall (Mikael Eriksson), 0–3 (9.48) William Pethrus (Henrik Björklund, David Lindquist), 0–4 (13.54) Gustaf Franzén (Aleksi Rekonen, Wilhelm Westlund) spel fem mot fyra.

Skott: 21–31 (11–7, 8–13, 2–11).

Utv, Mora: 2x2. BIK: 2x2.

Domare: Kristoffer Folkstrand, Staffanstorp, och Mattias Enroth, Huddinge.

Artikeltaggar

Albert LyckåsenBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyMora IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare