Bubbel från Byrån: Varför inte Ebba Busch?

Signerat
PUBLICERAD:
Från Paris rapporteras att över sex miljoner människor har beskådat den under tre veckor tyginklädda triumfbågen, skriver Byrån.
Foto: Francois Mori/AP
Eftersom hon också är kvinna borde hon stödjas av de rödgröna, medan oppositionen skulle rösta för henne eftersom de stödjer sakpolitiken, skriver Byrån.

Socialdemokraterna vill att de andra rödgröna partierna ska rösta för Magdalena Andersson så att Sverige äntligen får en kvinnlig statsminister. Om så är fallet borde ju talmannen först ge uppdraget att bilda regering till Ebba Busch.

Eftersom hon också är kvinna borde hon stödjas av de rödgröna, medan oppositionen skulle rösta för henne eftersom de stödjer sakpolitiken. Då skulle Ebba Busch inte bara vara den första kvinnliga statsministern utan dessutom den första att väljas av en enig riksdag. Det om något vore en feministisk seger.

Makt utan ansvar

Miljöpartiet har föreslagit att rösträttsgränsen ska sänkas till 16 år eftersom dagens ungdomar både ”vill och kan ta ansvar”. Samtidigt motsätter sig partiet ett avskaffande av straffrabatten för unga, även över 18 år. Detta eftersom äldre har ett större ansvar än den som precis har blivit myndig.

Från ungdomsförbundet har motståndet varit särskilt hårt. Ungdomarna vill tydligen inte ta ansvar för sina handlingar utan bara ha makt att påverka. Det gröna äpplet faller inte långt från trädet.

Lev som jag lär

Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén har varit i Glasgow, Skottland, och demonstrerat mot klimatutsläpp (och patriarkatet) under klimattoppmötet COP26. I sociala medier gavs bilden av att ärkebiskopen åkt tåg, men resan innefattade även flyg. Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) gjorde sig också skyldig till att flyga till toppmötet (då det var enda sättet för honom att få ihop kalendern).

Byrån – som på intet sätt vill kasta första stenen – förstår att flyg är praktiskt om man ska ta sig till en ö, men anbefaller ändå botgörelse, klimatkompensation och böner om syndernas förlåtelse – i alla fall så länge man tycker att man själv ska få förmåner som andra inte är värda.

Heltäckande konst

Från Paris rapporteras att över sex miljoner människor har beskådat den under tre veckor tyginklädda triumfbågen. Den konstnärligt lagda Byrån har inspirerats till nya variationer på temat, om än med lite mer provinsiell prägel.

Istället för att slå in kända monumentala byggnader skissar nu Byrån planer för att slå in allehanda modernistiska lådbyggnader, som misspryder stadskärnor runt omkring i landet, i tyg – fast under en betydligt längre tid än några veckor.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.