Så ska jättesatsningen på nya bostäder vid Tullholmsviken se ut

Publicerad:
Så här kommer det nya vattennära bostadsområdet längs Tullholmsviken med 459 hyresrätter se ut. Nu har fastighetsbolaget Balder fått bygglov för det. Foto: Illustration: Lindberg Stenberg arkitekter

Den nya stadsdelen Tullholmsviken växer ytterligare. På onsdagen gav stadsbyggnadsnämnden fastighetsbolaget Balder bygglov för 459 nya hyresrätter.

– Det här kommer att bli ett väldigt spännande område med både butiker och restauranger.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) är mycket nöjd med Balders storsatsning som man nu har gett klartecken till.

NWT har tidigare berättat om projektet som kommer att bestå av sex flerbostadshus som ska byggas på tomten strax väster om MSB-huset längs Packhusallén. Nu presenteras även utformningen av området.

Två av husen placeras längs gatan och fyra ut mot Tullholmsviken.

– Balder har jobbat mycket med gestaltningen av husen och utemiljön och har skapat ett trivsamt område, säger Magnus Resare (M), andre vice ordförande i nämnden.

– Ja, vi är väldigt nöjda och att detta dessutom är en satsning på hyresbostäder.

”Spännande område”

– Det här kommer att bli ett väldigt spännande område där det dessutom kommer finnas flera butiker och restauranger i ett läge nära centrum. Man har även fått till mötet bra mot fortsättningen av strandpromenaden längs vattnet, säger Erik Nilsson.

Ett av de nya flerbostadshusen har fått inspiration av en fyr.
Ett av de nya flerbostadshusen har fått inspiration av en fyr. Foto: Illustration: Lindberg Stenberg arkitekter

Balder har tidigare berättat att man inom kort kommer att påbörja bygget.

– Det är ett väldigt stort projekt och det gör att lägenheterna kommer stå klara först under 2025 och 2026 och här blir det även flera verksamhetslokaler, har Erik Holmgren, affärschef på Balder sagt till NWT.

– Det är väldigt häftigt att se att utbyggnaden av Tullholmen går framåt så snabbt. Det går väldigt fort mellan detaljplaner och byggstart i Karlstad just nu, säger Erik Nilsson.

Artikeltaggar

BalderBostad och byggenErik NilssonMagnus ResareStadsbyggnadsnämndenTullholmen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare