Så blev polisens skörd under trafikveckan – över 900 fordon kontrollerade

Publicerad:
916 personer kontrollerades under trafikveckan i Värmland. Foto: ANNA ERIKSSON / TT

Under förra veckan, vecka 45, genomförde polisen en trafikvecka med fokus på brott på väg. I Värmland kontrollerades över 900 fordon.

Vägnätet är ofta använt i kriminellas brottsplaner, både som faktiskt brottsplats och för transport till och från brottsplatsen. Under vecka 45 fokuserade polisens trafikvecka på vad man kallar brott på väg, det vill säga brott som sker på och i anslutning till en väg.

Uppmärksamheten under veckan låg främst på huvudvägnätet, de större vägarna som europa- och landsvägar vilka möjliggör snabbare förflyttningar genom landet.

5000 fordon i regionen

Värmland tillhör Bergslagen, en polisregion där dessutom Dalarna och Örebro län räknas in. Under veckan kontrollerades 5000 fordon och närmare 5200 personer i hela regionen, med den absoluta majoriteten av kontroller i Örebro.

I Värmland stannades 924 fordon för kontroll. Totalt kontrollerades 916 personer. Det hela renderade i åtta utlänningskontroller, sex anmälningar om drograttfylleri, fem om vanligt rattfylleri, två stölder, åtta narkotikabrott och två anträffade efterlysta personer.

Artikeltaggar

Brott & blåljusNationella trafikveckanPolisenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare