Ny toppkväll för Björn Goop: trippel på Solvalla

Publicerad:
Myse d’Erpion spetsvann V86-6 med Björn Goop i ägardress. Foto: Lars Jakobsson

Björn Goops stall har visat fin form under en längre tid.

Under onsdagskvällen fortsatte framgångarna med en trippel på Solvalla. En av vinsterna kom inom V86-spelet då Myse d'Erpion vann den sjätte avdelningen.

Utrustad med en jänkarvagn och barfota runt om öppnade Myse d'Erpion mycket snabbt och tog ledningen in i den första kurvan i en öppning som kostade 08,5/500 meter på ett kladdigt underlag. Goop fick sedan dämpa tempot till 11,9 det första varvet och segern blev säker före Your Dreamlove på 12,2/1 640 meter.

– Jag hade faktiskt ingen klar plan när bilen släppte fältet men hon var pigg och ville framåt. Det gick fort i början men det gick långsammare andra femhundringen och även den tredje femhundringen. Äntligen är hon i bra form för det har svårt att få henne jämn i prestationerna i år, sa Goop.

Hyllade vinnaren

Innan V86-loppen på Solvalla hade Björn Goop stora framgångar med två vinster och flera andra framskjutna placeringar.

Vinsterna kom med Tara Hills och Whispering Hills som också båda vann från spets.

– Tara Hills är mer stark än snabb än så länge och jag ville köra på i ett bra tempo. Whispering Hill är en jättefin häst. Hon fick dödens någon gång i början i karriären och det var hon inte mogen för så vi körde ett par snälla lopp med henne. Nu har hon förstått vad det går ut på och har två raka vinster, sa Goop.

I den första V86-avdelningen gjorde Becker debut i regi Robert Bergh och den slutade på bästa sätt. Rikard N Skoglund körde till ledningen efter den första kurvan och Becker vann säkert före Sara K.M.E.

– Han var riktigt fin. Hästen är stark och rejäl och han vann med sparade krafter så det var en trevlig åktur, sa Skoglund.

Bellfaks efter rejäl duell

Den femte avdelningen var ett kallblodslopp över kort distans med voltstart som höll fin klass. När Pydin galopperade kunde Bellfaks ta hand om ledningen och sedan vinna efter en duell mot en positiv Guli Roy. Favoriten Grisle Odin G.L. fick det inte att stämma alls och såg inte ut att trivas på den kladdiga banan.

Bellfaks fick sträcka på sig mot Guli Roy.
Bellfaks fick sträcka på sig mot Guli Roy. Foto: David Schreiner

V86-omgången avslutades med ett snabblopp och här vann Milligan's School efter att han tidigt kommit till ledningen. Reckless slutade trea från dödens och Ragazzo da Sopra, som verkligen ser fin ut för dagen, femma efter ett lopp i tredje par invändigt.

Artikeltaggar

BergsåkerBjörn GoopRikard N SkoglundRobert BerghSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare