Insändare: Travsporten mobbar äldre

Publicerad:
”Tyvärr är jag/vi gamla travintresserade mobbade att inte kunna utöva vår så kallade travsport”, skriver insändarskribenten. Foto: NWT Arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag hämtade ett gratisprogram till travet och döm av min förvåning när jag läste att i januari är gratisprogrammen ett minne blott. Det stod att det var en klimatsmart lösning och det är bra, men hur ska vi som inte kan med att grotta ner oss i en dator eller smarttelefon veta när hästarna startar, få odds och resultat samt skobeslag?

Min insändare är till ATG och Färjestadstravet. Hur ska vi som tyvärr är travintresserade kunna ha vårt intresse att kolla på och spela på hästar? Tänk dig att försöka utöva ditt intresse då är det definitivt slut från min och många andras sida förstår jag. Min slutsats är att mitt sista besök på till exempel Färjestadstravet är ett minne blott.

Tänk vad roligt det måste vara att sitta med sin dator och mobiltelefon och sitta och kolla på värmningar... Tänk att sitta på till exempel den tredje bänkraden på läktaren bland likasinnade travintresserade människor som tycker det är fint att titta på hästar i full fart och inte sitta och titta i datorn och leta i nedladdade startlistor. Att inte ta med sig sin plånbok och inte tänka till på hur mycket pengar jag eventuellt har råd att förlora.

Tänk på "Owe" på drygt 80 år som måste köpa sig en ny mobiltelefon som han kanske inte kan lära sig snabbt som ögat för att flytta över sina pensionspengar på någon fin häst medan provstarterna pågår. Tänk att inte veta vilka hästar som startar när man går in på Coop för att se om någon "nästa gång-vinnare" är med. Nu sitter det en skylt att man måste förboka sitt andelssystem för att få de sena speltrenderna.

Och om man tittar på idéerna hos experten i ATG live har man tidigare kunnat åka till Coop som förmedlar ett eventuellt spel. Jag kallar nutidens trav för hästlotto, ungefär som vanligt lotto. Tyvärr är jag/vi gamla travintresserade mobbade att inte kunna utöva vår så kallade travsport.

Christer Skoog

Travintresserad sedan 50 år men som gjort sitt sista besök på en travbana tyvärr

Artikeltaggar

ATGInsändareTrav

Läs vidare