Insändare: Fler kritiska röster om Karlstads Bostads AB

Insändare
PUBLICERAD:
Att KBAB säger upp sina plusbovärdar väcker starka reaktioner hos flera insändarskribenter.
Foto: Helena Karlsson
Flera insändarskribenter håller med ”Hasse Eriksson, boende på Orrholmen”, NWT 15 november, när det gäller Karlstads Bostads AB:s beslut att säga upp plusbovärdarna.

Drastisk åtgärd för trygghetsboende i KBAB

Det var positivt att flytta till området med trygghetsboende. Bovärdarnas månadsprogram av aktiviteter bidrog till att lätt knyta nya kontakter i det nya bostadsområdet. Denna verksamhet har stor social och viktig funktion.

Nu vill KBAB ta bort en fungerande verksamhet. De påstår att det inte handlar om besparingar. Vad handlar det om?

De äldre människorna som bor på området är många över 80 år och uppskattar verksamheten i närområdet. Många har inget internet där de kan beställa medicin från apoteket bland annat. Det hjälper bovärdarna till med.

Det kan man kalla trygghetsboende, där man är omtänksam om äldre människor. Bovärdarna jobbar bara 30 procent med sådant viktigt och meningsfullt arbete.

Om man byter bovärdarna mot ideella krafter, vad kan de göra på området? Vilka kan man räkna med?

Man pratar mycket efter corona om psykisk ohälsa bland äldre - så väljer man en drastisk åtgärd att förnya verksamheten och ta bort det som fungerar.

En som bryr sig

***

Är det inte trygghet ni strävar efter, KBAB?

Håller fullständigt med dig, Hasse. Rubriken på din insändare inkluderar det många boende känner för den nya vd:n. Vart har den "mysiga" stämningen tagit vägen, som KBAB stod för och som de var kända för? Trygghet, trivsel, glädje och gemenskap. Det ska sparas pengar, men på vilkas bekostnad och varför?

Marknadshyror för andra garageplatser dras det paralleller med de nybyggda garagen. Ja, men de är ju nybyggda och jag förstår att de kostar. Vi har ett garage som är byggt på 60-talet. Skulle på 2000-talet bli säkrare med bom och kameror. Hur bra funkar det när allt är trasigt i parti och minut?

Bovärdarna är näst på tur att hämta ut sista lönekuvertet. Alltså, vad händer? Ni vet inte hur mycket trygghet de har gett oss boende i flera år. Är det inte trygghet ni strävar efter, KBAB?

Städningen med det företag ni tog in externt - kan jag sms:a dem som jag kunde göra med den förra städpersonalen om någon gått sönder, någon kissat ner hissen, spytt i trappuppgången/hissen under helgen så de börjar städrundan där olyckor skett, direkt? Jag stötte på en av de nya städarna, men han hörde inte vad jag sa för han lyssnade på musik i hörlurarna. Är det inte trygghet ni strävar efter, KBAB?

Bovärden Maria (tror jag hon heter) höll i trevliga resor, roliga aktiviteter för alla åldrar, för oss som bor i KBAB. Vi kände glädje och gemenskap för en liten slant, men hon fick inte vara kvar. Var det för att hon förstod vad ordet trivsel betyder? Är det inte det ni strävar efter, KBAB?

Ja, listan kan göras lång med vad som har försämrats sedan nya vd:n tillträdde. Mats Ehnemark mötte i alla fall hyresgästerna på vår nivå.

Dags att komma ner på jorden, KBAB

***

Huvudet på spiken, Hasse Eriksson!

Det är bara att hålla med din insändare. Har inte KBAB en styrelseordförande? Vad gör han och styrelsen? Det kan man ju undra! Sitter de i olika styrelser och håvar in pengar? I det här fallet måste ju mycket av hyresintäkterna gå till deras höga löner.

Ej boende hos KBAB (tack för det)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.