Båtbusslinje till Skutberget kan bli verklighet

Publicerad:
Nu finns det en idé om att starta båtbusstrafik till och från Skutberget. På bilden ses Dan Hedegren, vd för Karlstads sjötrafik vid ett par av båtarna. Foto: Helena Karlsson

Snart kan det bli möjligt att åka båtbuss mellan centrala Karlstad och Skutberget.

Kommunstyrelsen har sagt ja till en motion från Karlstadspartiet Livskvalitet om detta och nu ska frågan utredas.

– Detta kan bli en väldigt fin tur på cirka 1,5 timme.

Det säger Dan Hedegren, vd för Karlstad sjötrafik.

Kommunstyrelsen konstaterar att det pågår en diskussion hur båtbusstrafiken ska utvecklas. Att starta en båtbusslinje till Skutberget är något som även kommit upp som ett e-förslag.

På tisdagen behandlades Karlstadspartiet Livskvalitets motion och den bifölls och kommunledningskontoret får nu i uppdrag att utreda förutsättningarna.

– Det gäller att få till en bra utmärkt körväg. Vi har två alternativ att välja på. Antingen går vi Skoghallsådran via Lunnaparken och ut i Vänern eller Dingelsundsådran och ut.

– Att köra via Dingelsundsådran är lite kortare, men där kan det behövas lite åtgärder i vattnet för att vi ska ta oss fram, säger Dan Hedegren.

Kan öppna för annat

Han tycker att en linje till Skutberget är en bra idé.

– Ja, detta kan bli en väldigt fin tur på cirka 1,5 timme. Den kan även öppna upp för aktörer längs vägen att växa som Button Town Café och på vägen finns det även fina vandringsleder.

– På Skutberget behöver man anordna en landstigningsplats, men det är ingen stor investering som krävs, säger Dan Hedegren.

Ska utredas

– Det är alltid intressant att utveckla båtbusstrafiken vidare och det gäller självklart även en linje till Skutberget. Detta ska nu utredas. Vi har även lite idéer kring utvecklingen i övrigt av trafiken, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort på Karlstadsbuss.

I år reste totalt 31 414 resenärer med båtbussarna vilket är en ökning med 30 procent jämfört med 2020. Nytt för i år var turer på helger i september. I princip alla dessa turer var fullbokade.

Artikeltaggar

BåtbussDan HedegrenKarlstadsbussMathias LindgrenSkutbergetTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare