Hoppa till huvudinnehållet

Ännu en större ökning – så många nya covidfall hittade i Värmland

Publicerad:
40 nya covidfall konstaterades i Värmland under tisdagsdygnet.
40 nya covidfall konstaterades i Värmland under tisdagsdygnet. Foto: Ole Berg-Rusten

Ännu en relativt stor ökning av antalet nya covidfall har skett i Värmland.

Under tisdagsdygnet hittades 40 nya fall av sjukdomen.

Med de 40 nya fallen har länet totalt haft 22 080 bekräftade fall av covid-19 under pandemin. Mellan de senaste två lägesbilderna har 759 prover tagits, varav merparten är egenprovtagningar.

NWT berättade på tisdagen att ökningen av antalet nya fall förra veckan var det högsta sedan i juni. Detta trots att många fullvaccinerade med symtom inte längre provtas.

Enligt nyhetsbyrån TT har Folkhälsomyndigheten åter beslutat att alla över sex år med covidsymtom ska testas.

Sex covidpatienter vårdas på sjukhus i länet, varav en på intensiven. Totalsiffran har sjunkit med en patient sedan på tisdagen, men även då fick en patient intensivvård.

Inga nya dödsfall rapporterades på onsdagen.

Så undviker du att smitta andra

Du ska stanna hemma om du känner dig sjuk, även om du har milda symtom. När du känner dig frisk och har varit feberfri i minst ett dygn kan du återgå till skola eller arbete.

Du som är ovaccinerad och som inte haft bekräftad covid-19 senaste halvåret ska provta dig. Det gäller även barn från förskoleklass. Även vaccinerade ska provta sig i vissa fall. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida, folkhalsomyndigheten.se .

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Går inte det kan man använda handsprit med minst 60 procent alkohol.

Hosta och nys i armvecket.

Undvik att röra vid ansiktet.

Det finns vaccin mot covid-19. Du som ännu inte är vaccinerad hittar lättast en tid för vaccination via 1177.se .

Folkhälsomyndigheten rekommenderar den som ännu inte är vaccinerad att hålla avstånd till andra och undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer över 70 år.

Läs tidigare artiklar:

Smittskyddsexperten: En ny pandemivåg bland ovaccineradeCoronafallen på Råtorpsskolan ökar – här är alla skolor i Karlstad med smittaStor ökning av coronafall i Värmland – största siffran sedan sommarenSmittskydd om covid-läget: ”Det är mer spritt i hela länet”

Artikeltaggar

CoronavirusetIntensivvårdRegion VärmlandSjukvårdVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.