Hoppa till huvudinnehållet

Syskonen bakom nytt team i USA – men Simon skadad: ”Strålade av smärta”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Simon Olofsson tillsammans med andra föraren Kyle Schwartz, mitten, och Andreas Amberg, spotter- och förarcoach till Kyle, till höger i bild.
Simon Olofsson tillsammans med andra föraren Kyle Schwartz, mitten, och Andreas Amberg, spotter- och förarcoach till Kyle, till höger i bild. Foto: Privat

Västvärmländska syskonparet Sandra Hultgren och Simon Olofsson lyckades ro i land en häftig satsning – med nytt team i USA.

Men det roliga kom av sig en hel del efter en olycklig ryggskada för Simon, vilket gör hans deltagande i kommande tävlingar högst osäkert.

– Allt försvann efter ett hopp, suckar Olofsson.

Simon och Sandra berättade för NWT för en dryg månad sedan om deras storslagna rallycrossplaner på andra sidan Atlanten.

Syskon ska storsatsa i USA: ”En dröm blir sann om allt går i lås”

Nu har de alltså lyckats sy ihop ett team inför de sista deltävlingarna i Nitroserien, där Simon Olofsson är en av förarna och Kyle Schwartz den andra.

Namnet på teamet är GETTRX.

Hur lyckades ni ro det här i hamn?

– Vi har lärt känna det här företaget i USA som kompisar, de har varit involverade i motorsport på olika nivåer. I Utah senast, när det krånglade hela tiden, då ville de hoppa på det här. Kyle har de pratat på i flera år om att han ska testa, så blev teamet färdigt nu, berättar Simon.

Sandra Hultgren har lagt ner ett stort jobb för att få ihop det nya teamet.
Sandra Hultgren har lagt ner ett stort jobb för att få ihop det nya teamet. Foto: Olle Persson

Planer för en fortsättning

Syster Sandra Hultgren ligger bakom väldigt mycket av jobbet kring det nya teamet – och kan i princip benämnas som teamchef.

– Ja, i alla fall om du frågar mig. Det är ju Sandra som styr och ställer, det är hon som har gjort att vi har kunnat få ihop det här, säger Simon.

Det finns även planer på att göra samarbetet ännu mer omfattande nästa säsong.

– De vill ju göra det här i fortsättningen också, att vi gör detta som ett team tillsammans även i Europa. Kyle kommer troligtvis köra med oss i Norden och Europa, det blir ungefär likadant som det vi har fått ihop här i så fall. Men det är inget som är klart än.

Så här ser det nya teamets bil ut.
Så här ser det nya teamets bil ut. Foto: Privat

”Visste inte vart jag skulle ta vägen”

Simon Själv är förmodligen inte tillgänglig för att själv köra kommande tävling – efter att ha skadat sig i ryggen.

Det var på en träning inför deltävlingen i Phoenix, Arizona, den gångna helgen som det skedde.

– Jag har ju hoppat, rullat och kraschat med dessa bilarna hur mycket som helst, det händer oftast inget, men nu landade jag så jag blev helt flat efter ett stort hopp, berättar Simon och fortsätter:

– Första gången kände jag att det var något som hade hänt, andra gången jag landade efter hoppet visste jag inte vart jag skulle ta vägen för att det gjorde så ont. Jag brukar inte vara den som klagar, jag tror de flesta förarna kan säga att de är ömma eter tävlingarna, men det var något annat det här.

– Jag har ju krockat många gånger, men aldrig varit med om den smärtan. Det var en duktig tävlingsläkare som kände på kotorna – då strålade det av smärta i hela ryggen.

Hur upplevde du situationen, måste varit rätt dramatiskt?

– Ja, men bara jag fick ner adrenalinet lite och kände efter visste jag att jag i alla fall inte kommer bli lam, konstaterar Simon.

Simon kände rejäl smärta i ryggen efter att ha landat olyckligt i ett av hoppen på träningen i Phoenix.
Simon kände rejäl smärta i ryggen efter att ha landat olyckligt i ett av hoppen på träningen i Phoenix. Foto: Privat

Ska träffa läkare

Det visade sig vara en spricka i en av ryggkotorna. Huruvida Simon kör helgens tävling i Los Angeles eller inte återstår att se.

– Jag ska träffa en specialistläkare på torsdag innan tävlingen, så får vi se om jag kan köra eller inte, säger Simon som är inställd på det värsta:

– Den som är nu till helgen går nog inte, men jag hoppas kunna köra den sista tävlingen nästa helg åtminstone.

Säsongsavslutningen går alltså i Florida 4-5 december.

Lite blandade känslor nu eller?

– Ja, för den möjligheten vi har fått har vi aldrig haft tidigare, så blir det så här...

– Men Kyle ska köra så jag får hjälpa honom. Vi får prova bilarna så gott vi kan med de medel vi har. Han är ny men han kommer alltid med ett leende – trots att han aldrig kört på tävlingsnivå innan. Så avslappnad tror jag aldrig jag sett någon vara, säger Simon Olofsson.

Artikeltaggar

Los AngelesNitro RXRallycrossSandra HultgrenSimon OlofssonUSA

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.