Socialdemokraterna obstruerar mera i Karlstad

Ledare
PUBLICERAD:
Här vill S stoppa bilar.
Foto: Peter Bäcker

Kommer Karlstads kommun att gå miste om 27 statliga miljoner i medfinansiering för det nya resecentrumet? Risken är överhängande, särskilt om Socialdemokraterna fortsätter med sin obstruktionspolitik. De har ju nämligen nyligen beslutat sig för att de vill förbjuda all vanlig biltrafik på Hamngatan.

I dag väntas kommunstyrelsen anta detaljplanen för resecentrum, så att fullmäktige sedan kan spika den på sitt möte den 9 december. Kommunens tjänstemän varnar enligt VF (12/11) för att pengar från Trafikverket, som måste göra en upphandling, brinner inne om inget beslut hinner tas i tid. Det rycker S i Karlstad på axlarna åt, då de säger att ett fullmäktigebeslut i december inte är sannolikt. Det finns ju så mycket kvar att utreda!

Men kommunen har hållit på att diskutera ett resecentrum i över 20 år, och de oklarheter som uppstått nu på upploppet beror till stor del på S egen obstruktion, att man ändrat uppfattning i elfte timmen. Är det någons fel så är det Socialdemokraternas.

Även det blågröna styret vill göra förändringar, de flesta kloka, av detaljplanen, vilket också kan leda till förseningar då kommunen har ett samverkansavtal med bland annat Trafikverket att förhålla sig till. Man tror dock att det skall kunna gå att lösa så att beslut ändå kan fattas i tid på decemberfullmäktige. Den politiska oenigheten om detaljerna i detaljplanen gör dock läget än mer osäkert. Det hela hade varit betydligt enklare om inte S hade gett sig på att hitta frågor att profilera sig på. Till men för Karlstadsborna.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.