Pennerborns hyllning till Lawner: ”Som han ler spelar han hockey”

Publicerad:
Oscar Lawner är tillbaka i Färjestad efter succéveckan i BIK Karlskoga. Foto: Helena Karlsson

Kepsar regnade in på Nobelhallens is när Oscar Lawner gjorde sitt tredje mål för kvällen mot AIK och fullbordade sitt livs första hattrick. Han minns fredagsaftonen med ett stort leende.

– Jag såg någon keps som damp ner. Jätteroligt - en bra kväll, säger Oscar Lawner när vi ses i spelargången i Löfbergs Arena efter en träning.

Sen börjar kommentarerna smattra...

Han smyger nästan förbi, hattrick-kungen Oscar Lawner. Ja, han glider förbi pressen i spelargången med huvan på munktröjan uppdragen över huvudet.

Och kommentarerna kommer från alla han möter.

”Hattrick-kungen”, ”HTO - hattrick-Oscar” och så vidare. Inte en lugn stund.

Förståeligt. En Oscar Lawner i god målform med självförtroende och fart på isen är välkommet i Färjestad inför omstarten. Han ser tillbaka på veckan i BIK med ett leende.

– De har tagit väl hand om mig. Det är roligt att komma till jobbet varje dag. Det är alltid kul att spela, och har varit roligt att få förtroendet i BIK.

Hur är det egentligen att spela i båda klubbarna?

– Det är alltid kul att komma tillbaka hit också. Jag tycker att det har funkat bra än så länge, det känns bara positivt.

”Går för vinst”

Och att han mådde gott under utlåningen märktes som sagt, inte minst mot AIK där han fixade karriärens första hattrick.

– Det var kul, ler han. Jag såg någon keps som damp ner. Jätteroligt - en bra kväll. Det var snällt av Tavi (Janne, red anm) att lägga pucken till mig.

När du målade i BIK sist du var utlånad gjorde du mål i FBK-tröjan matchen efter. Nu gjorde du hattrick i BIK – blir det tre mål mot Malmö nu?

– Haha – det är väl inget jag siktat på, skrattar Lawner. Men jag är redo att göra en bra match på torsdag och vi går för vinst.

Både i FBK-dressen och BIK-stället har han bidragit med energi och självförtroende, och det hoppas han ska synas på isen även fortsättningsvis.

– Självförtroendet kommer med speltiden och det har känts bra.

Och lovord får han från FBK-coach Pennerborn.

– Han är kraftfull, energifull i sin åkning. En positiv, glad kille. Han kommer alltid med ett leende på läpparna. Det syns på hans ishockey – som han ler spelar han ishockey.

William Pethrus och Oscar Lawner firar ett av Lawners mål mot AIK.
William Pethrus och Oscar Lawner firar ett av Lawners mål mot AIK. Foto: Kajsa Juslin
Viksten hintar om förändring i kedjorna: ”Blir lite nya formationer”FBK-kaptenen inför omstarten: ”Vi vill visa upp vårt bästa jag”Pennerborn om Jakobsson-beskedet: ”Skittråkigt”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagFärjestad BK HerrHockeyallsvenskanIshockeyOscar LawnerSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare