Nu har bygget av Karlstads nya hotell Fratelli inletts

Publicerad:
Nu har bygget av det nya hotellet Hotel Fratelli Karlstad inletts i det tidigare CGC-huset i centrala Karlstad. Om två år är det dags att slå upp portarna. Stor vikt läggs på den invändiga designen, men dagens utvändiga tegelfasad behålls. Samtidigt byggs huset på med en våning. Foto: Christer Wik

Hotel Fratelli Karlstad. Det blir namnet på det nya hotellet som ska byggas i CGC-huset i centrala Karlstad. Arbetena är nu i gång på allvar.

– Målet är att öppna den 1 oktober 2023 och locka fler besökare till stan. Vi kommer lägga mycket fokus på den invändiga designen.

Det säger Anders Pertun som är talesperson för den 250-miljonersinvestering som han som tidigare hotelldirektör på Selma Spa i Sunne gör tillsammans med fastighetsägaren Peter Perssons bolag Capriga och mat- och nöjesentreprenörerna Mattias och Andreas Olsson.

Det var i slutet av juni som de för första gången berättade om projektet vid Soltorget i Karlstad. Nu har arbetena i CGC-huset kommit i gång ordentligt.

– Vi har påbörjat rivningen invändigt och den kommer pågå till i mars. Det blir stomrent och dagens butiksytor, kontor och de 18 lägenheterna är då borta. Däremot behåller vi tegelfasadens utseende.

Får 86 rum

Därefter inleds bygget av det nya hotellet som får 86 rum och sviter. För detta krävs en påbyggnad av huset med en våning.

– Det blir en blandning av storlekar på rummen, där några blir lite större än normalt. En del får även stora balkonger mot Soltorget, säger Anders Pertun.

Anders Pertun, Mattias Olsson, Andreas Olsson och Peter Persson är den fyrklöver som ligger bakom det nya designhotellet i Karlstad.
Anders Pertun, Mattias Olsson, Andreas Olsson och Peter Persson är den fyrklöver som ligger bakom det nya designhotellet i Karlstad. Foto: Tommy Andersson

Han avslöjar att Hotell Fratelli Karlstad blir namnet på det nya hotellet. Fratelli betyder bröder och syskon på italienska.

– Vi kommer även gå med och bli franchisetagare i en stor hotellkedja, men vilken kan jag ännu inte berätta.

Arkitekter är Krook & Tjäder för projektet och det är designbyrån Farmore i Göteborg som har fått uppdraget att utforma det nya hotellets insida.

– I konkurrens med tre andra byråer tyckte vi de lämnade in det mest spännande förslaget. Vi kommer lägga mycket fokus på den invändiga designen.

Naturmaterial viktigt

– Men det ska inte handla om att bygga kulisser utan att skapa hållbar design med naturmaterial som trä och sten, smarta val som ska vara hållbara. Hotellet ska ju stå där under lång tid. Exakt hur det kommer se ut är lite för tidigt berätta, säger Anders Pertun.

De fyra investerarna har bestämt att Hotel Fratelli ska bli ett destinationshotell.

– Det ska vara så trevligt att komma dit och fly vardagen att man vill boka en natt till. Samtidigt vill vi även att gästerna ska gå på exempelvis konserter, teater och ishockey och kommer ha samarbeten för det.

– Målet är att öppna den 1 oktober 2023 och locka fler besökare till stan.

Restauranger och utegård

Hotellet får två restauranger.

– Det handlar dels om en huvudrestaurang samt en bar och bistro i markplanet ut mot gatan där man kan slinka in och dricka kaffe och drinkar och äta smårätter.

– Vi satsar även på att skapa ett orangeri och en utegård en trappa upp. Där är det solsäkert stora delar av dagen. Hotellet får också någon form av relaxanläggning, säger Anders Pertun.

Han tror stenhårt på satsningen.

– Det här är ju verkligen ett trippel A-läge mitt i stan och hotellet kommer ligga nära nya resecentrum. Dessutom tror vi på ett ökat resande framöver och att fler av de resorna görs inom Sverige och Norden.

Artikeltaggar

Anders PertunAndreas OlssonBostad och byggenHotel Fratelli KarlstadHotellMattias OlssonPeter PerssonTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare