Hoppa till huvudinnehållet

Fotbollens Kung Midas staplar seriesegrar på hög: ”Jag vill framåt”

Publicerad:
Conny Johansson har staplat seriesegrar på varandra. Nu är han klar för ytterligare ett år i IFK Sunne. Här ses Conny under sin säsong i Mallbacken. Foto: Fredrik Finnebråth

Ingen annan nu aktiv värmländsk fotbollstränare kan sannolikt matcha Conny Johanssons serieseger-ratio.

Den här säsongen klippte han till med två stycken.

Och nu står det klart att han blir IFK Sunne trogen.

– Det har ju gått rätt bra i år, säger Conny och skrattar.

För drygt tio år sedan inledde tränaren Conny Johansson sin seriesegerkavalkad med två täta i Ämterviks FF.

Därefter blev det en i Vikings herrlag och sedermera två i IFK Åmål, detta när Dalslandsklubben lyfte från fyran till division 2 på tre säsonger.

Efter ett mellanspel i Mallbacken ifjol har han den här säsongen fört såväl IFK Sunnes lag i femman tillbaka till fyran - och vunnit division 7 med nystartade IFK Sunne U.

Detta innebär ett facit på sju seniorseriesegrar på tretton säsonger.

”Vill framåt”

På frågan om huruvida det finns en johanssonsk hemlighet bakom framgångarna svarar han följande:

– Jag är inte intresserad av att förvalta någonting. Jag vill jobba i en klubb som vill framåt, annars tappar jag intresset och då kan det kvitta, säger Conny Johansson.

Nu står det klart att han blir kvar i IFK Sunne ytterligare en säsong - en klubb som är tillbaka som nummer ett i mellersta Fryksdalen tillsammans med Rottneros IK då man, för några veckor sedan, mötte från fyran nedflyttade Ämterviks FF i hissen.

– Nu är läget lite förändrat igen. Vi får se vad det kan innebära vad gäller truppbygge, säger Conny.

Joel Alenmalm svarade för hela 31 mål den gångna säsongen. Nu rycker andra klubbar i honom.
Joel Alenmalm svarade för hela 31 mål den gångna säsongen. Nu rycker andra klubbar i honom. Foto: Fredrik Finnebråth

Innan han bestämde sig för en fortsättning i det lag som gick obesegrat genom femman den här säsongen ville han få vissa svar från ledningen.

– Jag ville veta vilken riktning klubben vill ta. Och jag fick de signaler jag ville ha - att man avser att fortsätta uppåt och vidareutveckla det vi är på väg att bygga nu. Vi ska göra en sund satsning med förstånd.

Rasade genom två serier

IFK Sunne ramlade ur trean 2019 och rasade sedan rakt genom fyran - trots tungt favoritskap - under den halverade fjolårssäsongen.

– Vi har mycket ungt på gång underifrån och jag vill först och främst bygga vidare på det vi har. Att värva ihop ett lag för att så snabbt som möjligt ta oss tillbaka till trean tror jag inte alls på.

En av de stora nycklarna till att IFK Sunne gick som en ångvält genom den västra femma - det blev 19 vinster och 60 av 66 möjliga poäng - stavas Joel Alenmalm. Denne svarade för hela 31 mål under säsongen.

– Han växte enormt den här säsongen. Och givetvis hoppas vi få behålla honom, men det är ingen hemlighet att Torsby är intresserat av Joel, säger Conny Johansson.

Kolsviks IP har funnits i över 80 år. Nu kan Sunnefotbollen komma att flyttas till större ytor på Kolsnäs.
Kolsviks IP har funnits i över 80 år. Nu kan Sunnefotbollen komma att flyttas till större ytor på Kolsnäs. Foto: Bengt Krönström

Flyttar till Kolsnäs?

Ytterligare en anledning till att Conny Johansson vill fortsätta i IFK Sunne är de logistiska planer det pratas om i kommunen.

Föreningen vill göra en bytesaffär med kommunen - byta gamla Kolsviks idrottsplats mot Kolsnäs motioncenter.

– Det händer mycket intressant just nu. Det förs diskussioner om att flytta fotbollen från ganska slitna Kolsvik till en ny arena vid motionscenter. Det skulle ge fotbollen både större utrymme och ett rejält lyft, säger Conny Johansson.

Artikeltaggar

Conny JohanssonFotbollIFK SunneJoel Alenmalm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.