Hoppa till huvudinnehållet

Förhandling om Örnäs camping drar ut på tiden

Publicerad:
Det är fortfarande inte klart vem som tar över Örnäs camping.
Det är fortfarande inte klart vem som tar över Örnäs camping. Foto: Elinor Thuresson

Presentationen av den ännu hemlige aktör som ska ta över Örnäs camping och andra turismanläggningar i Åmål drar ut på tiden.

Först vid nästa månadsskifte väntas avtalet offentliggöras.

Egentligen var det tänkt att kommunen skulle överlämna ansvaret för Örnäs camping till en ny arrendator kring månadsskiftet oktober–november, men förhandlingen har blivit mer långdragen än väntat.

– Beräknat tillträde 1 december, skriver samhällsbyggnadschefen Björn Wennerström i en kort kommentar.

Totalt var det 26 aktörer som anmälde intresse för kommunens nya turismpaket, där förutom Örnäs camping även gästhamnen, tankstationen på Marinan, vandrarhemmet och ställplatsen på Måkeberg ingår. De fem som bedömdes vara mest intressanta fick därefter lämna in konkreta beskrivningar av hur de ville utveckla anläggningarna, samt en redogörelse för sin ekonomiska ställning.

När tidigare arrendatorerna Martin och Pia Nord gjorde sin sista arbetsdag på Örnäs 30 september lutade det åt att anläggningen skulle tas över av en aktör med många år i branschen. Men vem det i slutändan blir återstår alltså att se.

I väntan på att förhandlingarna avslutas sköts campingen av kommunal personal.

Artikeltaggar

Åmåls kommunBjörn WennerströmCampingNäringslivÖrnäs campingÖrnäs friluftsområdeTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.