Företagsledaren Bengt Pettersson har avlidit

Publicerad:
Företagsledaren Bengt Pettersson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 83 år. Foto: Tobias Röstlund

Företagsledaren Bengt Pettersson, Karlstad, har avlidit i en ålder av 83 år. Han arbetade inom skogsindustrin i över 30 år, bland annat som vd för Stora Billerud och Modo.

Bengt Pettersson föddes i Uddevalla 1938. Han tog civilingenjörsexamen vid Lunds tekniska högskola 1966, fyra år senare blev han teknologie licentiat.

I slutet av 1960- början på 1970-talet kom han till Billeruds forskningsavdelning i Säffle. Därefter bytte han till Gruvön där han var chef i ett år.

1979 fick han anställning på kemirörelsen i Skoghall. 1981-1988 var han chef för både kemirörelsen och Skoghallsverken. Han blev vice vd i division Stora Billerud 1987 för att året därpå, 1988, bli utsedd till vd. Stora Billerud omfattade flera pappersbruk, bland annat Skoghall, Gruvön och Fors bruk utanför Avesta men även bruk i England och Tyskland.

1994 utsågs Bengt Pettersson till vd och senare även till koncernchef för Modo, som han konsoliderade framgångsrikt till det som i dag är Holmen. År 2000, vid 62 års ålder, gick han i pension men satt kvar i styrelsen under flera år.

Bengt Pettersson hade även andra styrelseuppdrag, bland annat i Babybjörn. Under några år i början av 1990-talet var han ordförande i Handelskammaren Värmland.

Närstående är makan Elsa, dottern Helena och sonen Lars samt barnbarn.

Artikeltaggar

Billerud Korsnäs GruvönDödsfallFamiljGrumsKarlstadNäringslivPappersindustriSäffleSkoghallStora Enso

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare