Hoppa till huvudinnehållet

FBK-kaptenen inför omstarten: ”Vi vill visa upp vårt bästa jag”

Publicerad:
Färjestads lagkapten Mikael Wikstrand berättar om spelartruppens reaktion på nyheten om Jakobsson, och ger sina tankar kring omstarten.
Färjestads lagkapten Mikael Wikstrand berättar om spelartruppens reaktion på nyheten om Jakobsson, och ger sina tankar kring omstarten. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Mikael Wikstrands Färjestad har nollställt läget och vänt blad.

– Vi ska hitta vägar att vinna. Man kan stå och prata hur mycket som helst om en bra prestation, men det är poängen som räknas, säger lagkaptenen inför omstarten.

Det har gått ett dygn sedan Mikael Wikstrand och lagkamraterna i FBK fick veta att Peter Jakobsson lämnar sitt uppdrag som general manager.

– Vi fick beskedet efter träningen. Ett ledsamt besked. Han har ju varit i föreningen i många år. Stämningen blir inte kanonbra efter det, man tar ned huvudet lite och tänker att det är ett tråkigt besked – men vi kan inte älta det så mycket mer nu. Det var igår och nu blickar vi framåt mot Malmömatchen. Vi har sagt till gruppen att det är full fart framåt. Vi kan inte titta på vad vi har gjort innan breaket, under breaket eller vad som hände igår – nu är det fullt fokus, säger lagkaptenen när han möter media efter tisdagens pass.

”Sänka axlarna”

Efter haltande spel och fem raka förluster var novemberbreaket välkommet. Ljusglimtarna från Örebromatchen är det laget tagit med sig från det som varit.

– Vi hade grus i maskineriet och skit i kropparna, en del skavanker. Det kom lägligt så att vi kunde ladda om. Nu nollställer vi och går vidare. Vi har Malmö först, och det är den matchen vi fokuserar på.

Vad pratar ni om inför den matchen?

– Vi ska bygga vidare på intensiteten vi hade mot Örebro, sätta mer press och minimera tiden i försvarszonen. Det är simpla saker i hockey egentligen, men när det har gått tungt så kan det bli att man funderar mer. Man vill väl och vill skydda sitt mål istället för att sänka axlarna och bara köra. Vi måste ha full fart direkt från första nedsläpp. Vi vill visa upp vårt bästa jag.

Han ser fram emot att möta hemmapubliken igen, och den här gången är det triss i hemmamatcher för Färjestad.

– Det ska bli kul, det är ju matcher man vill spela. Vi har väntat sedan breaket började, att få komma ut och bygga vidare på det vi gjorde i Örebro. Vi hade det hårda jobbet och åkte mer skridskor än vi gjort hela säsongen där. Vi ska hitta vägar att vinna. Man kan stå och prata hur mycket som helst om en bra prestation, men det är poängen som räknas

Mer läsning om FBK:

Så formerar FBK organisationen runt WallinFBK-fansens reaktioner om Jakobsson och Wallin: ”Väldigt kluvna känslor”Krönika: En förändring hängde i luften – och Jakobsson hängde lösastWallin om nya tjänsten: ”Det känns spännande”Peter Jakobsson sparkas – Rickard Wallin ersätterTyck till – rätt eller fel att Jakobsson får gå?Profilerna efter FBK:s besked: ”Som en blixt från klar himmel”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyMikael WikstrandPeter JakobssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.