Bemannad ambulans behövs dygnet runt

Debatt
PUBLICERAD:
Skillnaden på en bemannad ambulans på plats under dygnets all timmar mot 21-22 timmar är en trygghetsfråga, skriver Runar Filper.
Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT
Varje minut kan göra skillnad vid hjärtinfarkter, trafikolyckor och andra livshotande tillstånd, skriver Runar Filper.

En bemannad ambulans i nordligaste Värmland dygnet runt var en realitet om man går bakåt i tiden till 2013. Skillnaden på en bemannad ambulans på plats under dygnets all timmar mot 21-22 timmar är en trygghetsfråga och kan vara en skillnad på liv eller död. Det väcker också funderingen på om människors lika värde, stad kontra glesbygd? Varje minut kan göra skillnad vid hjärtinfarkter, trafikolyckor och andra livshotande tillstånd.

Jag anser att byte av ambulanspersonal ska ske i Likenäs och inte i Torsby. Här finns möjligheter att vinna gehör i Regionen, kanske inte genom Värmlandssamverkan (?) men vi söker gärna stöd vänsterut för att få till en verksamhetsförändring.

Ett beslut som skulle kunna ge uppdrag till tjänstemännen att bygga en organisation med schemaläggning som möjliggör denna återgång till det bättre och framför allt ge tryggheten åter till de människor som bor i nordligaste Värmland.

Med tanke på hur geografin ser ut med orimligt långa avstånd, måste tryggheten säkras under dygnets alla timmar.

Runar Filper (SD)

Riksdagsledamot på Värmlandsbänken

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.