Hoppa till huvudinnehållet

Wallin om nya tjänsten: ”Det känns spännande”

Publicerad:
Rickard Wallin tillträder en tjänst som sportdirektör i Färjestad per omgående.
Rickard Wallin tillträder en tjänst som sportdirektör i Färjestad per omgående. Foto: Tommy Andersson

Rickard Wallin ersätter Peter Jakobsson som högste sportsligt ansvarige i Färjestad.

När NWT når den forne kaptenen är han 30 minuter in i den nya tjänsten som sportdirektör.

– Jag har inte riktigt hunnit sätta mig in i allt, säger han med ett lätt skratt.

Krönika: En förändring hängde i luften – och Jakobsson hängde lösast

Rickard Wallin blev i somras invald i Färjestads styrelse, under måndagen presenterade klubben en lösning där general manager Peter Jakobsson sparkas och där Wallin kommer in som sportdirektör.

Hur har processen varit?

– För min del har det inte varit så mycket att prata om, det är ju styrelsen och föreningen som gjort lite förändringar och min roll efter att jag blev tillfrågad är att skapa en ny variant av den sportsliga verksamheten som är lite bredare och matchar föreningens övriga kostym.

Vad är din största styrka i det?

– Efter att ha haft 30 minuter på jobbet så får jag nog passa lite på den frågan, men jag är väldigt tacksam att föreningen tror på mig i den här frågan och ska göra allt jag kan för att det ska bli bra. Det jag vet är att jag, precis som många andra, brinner otroligt mycket för den här föreningen och har stor respekt för både historien och framförallt framtiden ska bli bra. Det känns som en ära.

Wallin blev synonym med klubben under sin tid som spelare och tog fyra SM-guld på sina 669 matcher. Sedan 2016 har han däremot inte varit mer involverad i klubben än som tränare för sonens lag.

Lista: Peter Jakobssons bästa och sämsta FBK-värvningar
2017 hissades nummer 51 till taket i Löfbergs arena, redan då hintades det om en roll i föreningen och nu är det verklighet.
2017 hissades nummer 51 till taket i Löfbergs arena, redan då hintades det om en roll i föreningen och nu är det verklighet. Foto: Sanna Emanuelsson

Är det en styrka, att du kommer utifrån?

– Det var en förutsättning för mig att få komma utanför föreningens väggar kring just den dagliga verksamheten och få se hockey med lite andra ögon för att både bekräfta och ifrågasätta bilden man hade som spelare. Det var väldigt nyttigt. Jag hoppas kunna komma med lite färska tankar och idéer, men jag är fortfarande samma person som när jag spelade.

Hur har det här knappa halvåret du haft i styrelserummet varit?

– Spännande, intressant. Det har ju varit lite skakigt under den tiden, framförallt resultatmässigt. Det har inte gått som vi hoppats för varken a-lag eller juniorer – det är väl bara damerna som hållit den bästa stilen. Det ena leder ju till det andra men när jag tog styrelseuppdraget hade jag ingen tanke på att jag skulle sitta här nu. Det känns tråkigt att komma in under de premisserna som jag gör men jag har en stark tilltro till att det finns något bra här som vi ska gemensamt hitta svaret på.

Vad innebär rollen sportdirektör?

– Exakt hur jobbet ska göras framåt ska jag sätta mig in i och bygga en organisation med inte bara mina åsikter. Men efter en halvtimme på jobbet är det för mycket för att grotta ner mig i alla detaljer just nu.

Vad tycker du? Rätt eller fel att Jakobsson fick lämna, tyck till HÄR.

Tyck till – rätt eller fel att Jakobsson får gå?FBK-fansens reaktioner om Jakobsson och Wallin: ”Väldigt kluvna känslor”Frågetecken för FBK:s backstjärna – klev av träningen: ”Ett jäkla sökande”Peter Jakobsson sparkas – Rickard Wallin ersätter

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyRickard Wallin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.