Hoppa till huvudinnehållet

Sjaman sträckte på sig och vann en stenhård duell

Publicerad:
Invändige Sjaman vann V5-3 efter en hård duell mot Mario Andretti.
Invändige Sjaman vann V5-3 efter en hård duell mot Mario Andretti. Foto: Urban Kihlman

Det var några prestationer som stack ut vid Färjestads breddtrav under måndagskvällen.

En kom i V5-3 där Sjaman och Mario Andretti hade en stenhård duell där den förstnämnde höll undan.

– Skönt att ha marginalerna på sin sida, kommenterade Tobias J Gustafsson.

Jonas Hallstensson-tränade Sjaman startade på V75 så sent som i slutet av augusti men det svänger snabbt i trav och nu var han ute i ett breddlopp.

Han hade ett bakspår men det löste sig bra när Tobias J Gustafsson körde fram till utvändigt om ledaren och sedan snabbt blev avlöst till andra par utvändigt.

Ut på den sista långsidan kom attacken och det bet bra för Sjaman men med sig i rygg hade han Mario Andretti med Andreas Andersson. Den sistnämnde närmade sig rejält den sista biten men Sjaman höll undan med knapp marginal.

– Det blev en tuff långsida för vår del och Andreas Andersson kunde lifta med i vår rygg. Det är alltid svårt att avgöra när man passerar mållinjen men Sjaman sträckte på sig ärligt. Hästen kändes fin hela vägen och var värd att få vinna, sa Gustafsson.

Hade uppvisning

I loppet efter hade Livi Opal H.M. uppvisning. Det blev hård körning inledningsvis samtidigt som Paw Mahnoy hittade tredje par utvändigt. När attacken sattes in övertog Livi Opal H.M. ledningen snabbt och segern blev överlägsen.

– Hon kan inte öppna från start utan det gällde att hitta en position. Hon har varit ute i betydligt tuffare lopp än det här så jag var optimist på förhand och när jag satte in attacken kändes det väldigt bra. Det här var hennes sista start för mig för nu när hon såld, berättade Paw Mahony.

I V5-finalen kom Gandalf Jaam som väntat till ledningen men på nytt blev det ett hårt tempo för Jonas Mobergs häst med 08,3/500 meter och 14,2 på varvet. Det tempot gynnade Iglesias Boshoeve som avslutade rappt till seger tillsammans med Jakob Smith.

Årets första vinster

Det blev en överraskning i V5-1 där de två mest streckade hästarna I.D.Dig Deeper och Disney galopperade bort sig tidigt. Shkelzen Koka placerade Anywherewithyoulou i rygg på ledande Kefas och när luckan kom i den sista kurvan kunde Anywherewithyoulou avgöra knappt men säkert före Splendid Jovijal och ordna årets första vinst för Koka.

Kallblodet Mörten galopperade bort en framskjuten placering förra måndagen men den här veckan skötte han sig och därmed kunde Maria Lundgren ta årets första seger.

– Vi har haft lite problem med hans nerver men han har en väldig kapacitet, berättade Lundgren.

I V5-2 körde Tobias Modig till ledningen med L.L.Kalath för att sedan släppa till Godric. Det blev sedan tredje par invändigt mitt i loppet när Tupac Face övertog ledningen. På den sista långsidan kom Modig ut i andra par utvändigt och när attacken sattes in i mitt i den sista kurvan avgjorde L.L.Kalath hur enkelt som helst.

Det nionde loppet var ett lopp ingående i Värmlands Folkblads Amerikaresa. Här körde Markus Linryd resolut till ledningen med Corvina V.W. från ett tillägg och segern blev säker. Tränar gör Nicklas Sundqwist.

Det blev värmländsk seger även i det inledande loppet genom Call me Fancy och Tim Nagel efter ett lopp i rygg på ledande Staro Kitty.

Artikeltaggar

Andreas AnderssonFärjestadstravetJakob SmithJonas MobergMaria LundgrenMarkus LinrydPaw MahonyTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.