Hoppa till huvudinnehållet

Peter Jakobsson sparkas – Rickard Wallin ersätter

Publicerad:
Peter Jakobsson entledigas från sin tjänst som GM.
Peter Jakobsson entledigas från sin tjänst som GM. Foto: Håkan Strandman

Färjestad gör förändringar i den sportsliga organisationen. Peter Jakobsson lämnar posten som general manager och ersätts av Rickard Wallin.

– Peter är en bra människa och han har gjort ett jättejobb under sina år hos oss. För det vill vi säga ett stort tack och önska honom all lycka i framtiden, säger Stefan Larsson till klubbens hemsida.

Peter Jakobsson är inte längre general manager i Färjestad. Detta meddelade klubben under måndagen. Han ersätts av Rickard Wallin som får rollen som sportdirektör.

– Jag är tacksam över förtroendet att ta det här ansvaret i Färjestad BK. Min ambition är att bygga en sportslig organisation som är konkurrenskraftig och hållbar över tid säger Rickard Wallin.

Stefan Larsson säger till NWT att det är helheten som gör att man väljer att ta till den här åtgärden.

– Som alltid i den här typen av beslut är det en samlad bild som läggs ihop till en helhet där man väljer att göra vissa förändringar. Vi har kommit till den slutsatsen att det är en förändring som är bra att göra, även om det förstås aldrig är kul. Med respekt för alla människor och de insatser de gjort är det en förändring vi tror på.

”Uppsjungen på vart vi befinner oss”

Wallin valdes så sent som i somras in i föreningens styrelse för att kunna fungera som en brygga mellan rummen märkta med prefixen styrelse och omklädning. Nu blir det ytterligare ansvar på den forne lagkaptenens axlar.

– Han behöver väl ingen närmare presentation, han har varit utanför föreningen i en mening under en tid – vilket är nyttigt – men också fått det helikopterperspektivet man får genom styrelserummet. Genom det är han naturligtvis ganska uppsjungen på vart vi befinner oss och behöver göra för att ta oss vidare.

Vad är hans första uppdrag, eller vad är det viktigaste för honom just nu?

– Att landa in ni en ny roll och få en inifrånbild av funktion, organisation, vad som är här och nu och vad som ligger i det längre perspektivet.

Det lär bli en körig första tid på jobbet?

– Så är det ju, och det är väl det som är både tjusningen och utmaningen i att det pågår här och nu samtidigt som man ska bygga framtid.

Rickard Wallin har fyra SM-guld med Färjestad som spelare.
Rickard Wallin har fyra SM-guld med Färjestad som spelare. Foto: SIMON HASTEGÅRD

Fick besked under måndagen

Peter Jakobsson tillträdde rollen som sportchef i Färjestad 2017, det hann bli fem säsonger med olika etiketter men med sportsligt ansvarig som yrkesbeskrivning. Beskedet om att Färjestad ville gå en annan väg redan nu kom under måndagen även för honom.

– Det har vi gjort, tyvärr på distans eftersom han inte befinner sig här. Det är naturligtvis olyckligt men alla vet hur den här branschen fungerar. Nu blev tågordningen på det sättet.

Har ni presenterat det för spelartruppen och så vidare?

– Ja sakta men säkert jobbar vi oss igenom organisationen men spelare och ledare runt a-lagsverksamheten, sakta men säkert ta oss igenom hela organisationen.

Förändringen är ett led i en ökad satsning på sporten, enligt Stefan Larsson.

– Kärnverksamheten växer och utvecklas alltid med såväl individ som lag och samhälle i fokus. När det kommer till föreningens elitverksamhet är och skall föreningens ambitionsnivå alltid vara att tävla mot dom bästa, i de högsta serierna och med högsta mögliga resultat och avtryck. Mot den bakgrunden ser vi ett behov av att förändra och stärka vår sportsliga organisation, säger Stefan Larsson till klubbens hemsida.

Lista: Peter Jakobssons bästa och sämsta FBK-värvningar

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyPeter JakobssonRickard Wallin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.