Hoppa till huvudinnehållet

Mona gjorde Sverigepremiären i Finnskogas färger: ”Jättekul”

Publicerad:
Mona Brorsson tävlade i Finnskoga IF:s tävlingsdräkt vid Sverigepremiären på Idre Fjäll under helgen.
Mona Brorsson tävlade i Finnskoga IF:s tävlingsdräkt vid Sverigepremiären på Idre Fjäll under helgen. Foto: Nisse Schmidt/TT

Hon missade för mycket i det stående skyttet – men formen är på uppåtgående.

I helgen gjorde Mona Brorsson premiärtävlingen i Finnskogas färger.

Under helgen var det Sverigepremiär i skidskytte på Idre Fjäll. Mona Brorsson är inte nöjd med placeringarna.

Under söndagens kortdistans kom hon på en 27:e plats totalt och en 13:e plats i SM-klassen. Och i lördagens sprint kom hon på plats 17.

– Resultatmässigt är det inga bra tävlingar. Det finns bitar kvar att jobba på och det känns skönt att det är några veckor kvar att försöka få till smådetaljerna.

Mona Brorsson tycker att kroppen svarar bra och att hon ligger i fas med planeringen. Arkivbild.
Mona Brorsson tycker att kroppen svarar bra och att hon ligger i fas med planeringen. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Hon hade åtta bom totalt under helgen, sex av dem på det stående skyttet.

– Men jag tar ändå med mig att det finns mycket som är bra. Framför allt känns liggskyttet väldigt bra.

”Det är lite frustrerande”

Under söndagens kändes åkningen bra, enligt Mona Brorsson, och hon lyckades disponera loppet på ett bättre sätt än under lördagens sprint.

– Jag gick ut lite hårt och kroknade på slutet.

Hon fortsätter:

– Det känns som om formen är på uppåtgående, men jag behöver få ihop ståskyttet.

Det stående skyttet har varit en följetong de senaste säsongerna.

– Om jag visste exakt vad problemet var skulle det vara lättare att jobba med det. Jag har fortfarande detaljer som jag behöver jobba på. Det är lite frustrerande, så klart.

”Vet hur planen ser ut”

Under försäsongen har hon valt ett annorlunda upplägg mot tidigare år. Hon har bland annat varit på ett tre veckor långt höghöjdsläger.

– Kroppen känns bra och jag tycker att jag har fått vissa bra svar ändå. Jag tror att kapaciteten finns där men att det kommer att komma mer och mer ju fler tävlingar jag får i kroppen.

– Det gäller att ha is i magen och inte förivra sig. Jag vet hur planen ser ut, tror på upplägget och vet att det kommer att komma mer och mer. Egentligen är jag i fas, men vill självklart göra det bättre – man vill alltid vara först.

Det går inte att att ha ett alldeles för stort tålamod en OS-säsong med stenhård konkurrens om platserna.

– Självklart måste saker hända i december. Man kan inte göra dåliga resultat hur länge som helst – det funkar inte. Men jag tror att det kommer hända ganska mycket kommande veckor.

– Än så länge känner jag mig ganska trygg, men självklart måste man visa framfötterna innan jul för att få chansen att kvala in.

I de flesta tävlingar man ser på tv har du landslagsdräkten på dig, men nu fick du dra på dig Finnskogas tävlingsdräkt – hur känns det?

– Jag tycker att det är jättekul. Det är så sällan man får chansen att köra Sverigetävlingar nu för tiden.

Hon ser det som en chans att träffa Skidskyttesverige och uppleva sammanhållningen.

– Det senaste året med coronapandemin har det varit tomt, så det är väldigt kul att ha sådana här tävlingar då alla kan träffas igen. Man känner att det här verkligen är kickoff inför säsongen.

På tisdag kommer beskedet om vilka som får köra världscupen eller IBU-cupen.

– Så än så länge är planen väldigt oviss. Jag vet vad jag gör träningsmässigt de kommande två dagarna, sen är allt väldigt öppet, säger Mona Brorsson.

Artikeltaggar

IdreMona BrorssonSkidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.