Hoppa till huvudinnehållet

Skulle lasta lastbilen – då var den borta

Publicerad:
Polisen fick larm om en stulen Mercedes Sprinter i Ilanda under fredagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

Under fredagsmorgonen skulle en man i 40-årsåldern lasta företagsbilen vid Ilanda. Men det blev inget lastat.

Mannen, som inte är hemmahörande i Värmland, skulle hämta saker i företagets garage på Betongvägen i Ilanda och ställde därför lastbilen, en Mercedes Sprinter, i närheten av garaget.

När han kom ut en halvtimme senare – för att lasta bilen – då var den borta.

– Han ringer oss och berättar att den måste ha stulits strax efter klockan 9 på morgonen. Vi larmar då ut den här informationen till samtliga poliser i området, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

En anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats.

– Det här anses som ett egenmäktighetsbrott men kan även rubriceras som stöld om gärningsmannen exempelvis byter skyltar på bilen i syfte att stjäla den.

Polisen har ännu inte hittat lastbilen.

– Det är ju svårt när vi inte har något tips. Då kan man inte lägga någon aktiv spaning efter bilen. Men nu vet alla patruller i Karlstad om att den här bilen är stulen och det hör inte till vanligheterna att man stjäl en sådan här bil, säger Mats Öhman.

Artikeltaggar

BetongvägenBrott & blåljusIlandaKarlstads kommunLastbilarTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.