Hoppa till huvudinnehållet

Birro klar för samarbete med Degerfors IF: ”Oändligt stolt”

Publicerad:
Marcus Birro kommer att samarbeta med Degerfors IF under 2022.
Marcus Birro kommer att samarbeta med Degerfors IF under 2022.

Författaren och mediaprofilen Marcus Birro är klar för ett samarbete med Degerfors IF efter nyår.

– Jag är oändligt stolt, säger han till Karlskoga Tidning-Kuriren.

Vilka arbetsuppgifter han får i klubben är ännu inte bestämt.

– Vi får se under vintern. Jag är beredd att jobba hårt och målmedvetet och har ingen lust att stråla själv. Så vi får se vad det blir och hur det kommer se ut i praktiken. Jag har en massa idéer och klubben har säkert sina. Jag har redan börjat höra mig för bland Vulkanerna om vad de saknar i kommunikationen, media och allt sådant, kommenterar Birro.

Han fortsätter:

– Framför allt ska jag lyssna mycket mer än jag pratar. Jag ska se och lära samt hjälpa till med att vrida upp volymen på de samtalen så att resten av Sverige hör och förstår vad Degerfors egentligen handlar om.

Birro fick ett samtal av klubbens ordförande Fredrik Rakar under torsdagskvällen.

– Det känns helt overkligt att bli uppringd sent en kväll och få det här beskedet. Jag är oändligt stolt. Av allt det jag vill berätta känns Degerfors som världens guldgruva. Det kommer att handla om att göra allt för klubben. Degerfors är en av Sveriges mest legendariska och älskade klubbar.

Lundmark slutar

Rakar bekräftar att Birro och Degerfors IF ska samarbeta under 2022.

– Vi ser fram emot ett härligt samarbete med en av Sveriges mest profilerade skribenter inom fotboll, säger Rakar.

Det står också klart att klubbens press- och kommunikationschef Victor Lundmark slutar vid årsskiftet.

– Det kommer att bli väldigt svårt att ersätta Victor som har gjort ett fantastiskt jobb under de här två åren. Victor är väldigt bra som yrkesperson och en fantastisk skribent. En konstnärssjäl.

Birro är inte tänkt som ersättare till Lundmark.

– Vi kommer att knyta till oss ett team som sköter kommunikationen i strävan att stärka organisationen inför en ny allsvensk säsong.

”Starka och rejäla”

Birro, som tidigare arbetat för de allsvenska klubbarna Mjällby, Örebro och Sirius, har på sin Twitter uttryckt starka känslor för Degerfors IF.

– De är starka och rejäla. Det gick fort att känna samhörighet med människorna runt klubben. Jag har följt Degerfors hårt den här säsongen och hyser starka känslor. Kärleken till klubben är alltid kärleken till människorna. Jag har träffat båda tränarna och har privat kontakt med Andreas Holmberg, Werner och Victor Edvardsen. Det är enkelt att tycka om Degerfors.

Tror du att de klarar sig kvar i allsvenskan?

– Det blir som sämst kvalspel. Jag tror att de klarar sig kvar. Allsvenskan behöver nästan Degerfors mer än vad Degerfors behöver allsvenskan.

Gästkrönikör Marcus Birro: ”Degerfors smakar guld, järn och hemkomst”

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollFredrik RakarMarcus BirroVictor Lundmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.