Hoppa till huvudinnehållet

Fem raka segrar för Åmåls IBK

Publicerad:
Åmåls IBK vann mot Hultsberg U
Åmåls IBK vann mot Hultsberg U

Åmåls IBK och Hultsberg U har två helt olika formkurvor. Åmåls IBK vann fredagens möte i Karlbergshallen och har därmed fem raka segrar i division 3 Värmland herr i innebandy. Bortalaget Hultsberg U däremot har fem raka förluster. Matchen slutade 13-2 (4-0, 5-2, 4-0).

Åmåls IBK:s tränare Richard Hjertén:

– Vi är mycket nöjda med lagets prestation. Vi har egentligen bara en liten svacka första halvan av andra perioden. Vi börjar hitta varandra bra på planen och samtliga formationer levererade både poäng och bra spel med många fina kombinationer. Skönt att vi får bra utdelning för vår höra press på plan. Spel en man mer funkade fint med ett antal snygga mål men vi får också utdelning i spel en man mindre. Vår defensiv är stark och målvaktsspelet stabilt. Vi har fått en riktigt bra start på serien. Nu handlar det om att fortsätta hålla en hög nivå i alla matcher från start. Som summering så gör vi en helgjuten laginsats där vi efter dagens match lyfter backparet Adam Hjertén och Samuel Albinsson för en rejält stabil defensiv insats där de också bidrar starkt i vår fina offensiv. Inte alltid bara de som producerar poängen som ligger bakom det fina spelet. Idag lyfter vi möjliggörarna.

Hugo Rosén gjorde fyra mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Mattheus Thorin 3, Emil Englund 2, Niklas Sandelius 2, Andreas Jonsson och Edvin Lindahl.

Hultsberg U har haft en tuff start på serien och har bara ett poäng efter fem spelade matcher. Åmåls IBK har 15 poäng.

I nästa match, söndag 21 november, har Åmåls IBK Arvika U borta i Strandhallen 17.00, medan Hultsberg U spelar hemma mot Deje 18.15.

Artikeltaggar

Åmåls IBKDivision 3 VärmlandInnebandyKarlbergshallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.