Hoppa till huvudinnehållet

Boende i Glaskogen om gripandet: ”Jävligt olustigt”

Publicerad:
Glaskogen. Ett stort område och ett bra gömställe, menar en oroad boende i området efter polisens gripande av de dömda mördarna tidigare i veckan.
Glaskogen. Ett stort område och ett bra gömställe, menar en oroad boende i området efter polisens gripande av de dömda mördarna tidigare i veckan. Foto: Jens Magnusson

Han såg det inte själv. Men han pratade med en person som blev vittne till polisens gripande av de dömda mördarna som var på rymmen.

– Det är jävligt olustigt att de varit här, säger han.

Beväpnade mördare på rymmen greps i Glaskogen – skulle gömma sig i stuga

NWT har talat med en person som bor en bit upp i Glaskogen, en knapp mil ifrån platsen där polisen grep de dömda mördarna. Han hade sedan pratat om händelsen med andra personer som bor i Glaskogen – som sett gripandet med egna ögon.

Efteråt har han haft många tankar i sitt huvud.

– Det är jävligt olustigt. Jag bollade lite tankar med min fru kort efter gripandet. Man är ju rädd för att de kan ha varit här en tid innan och rekat efter ett gömställe. Glaskogen är väldigt stort, det känns som de varit här tidigare och det är oroväckande.

Tre anhållna efter stor polisinsats i Glaskogen: ”Allvarliga brott”

Han hyllar polisens arbete.

– Polisen ska ha allt beröm att de legat och väntat i skogen. Det har de gjort bra. Det är ju inget trevligt att det varit mördare här omkring, säger han och fortsätter:

– Sen undrar man ju om det är av en ren tillfällighet som de har hamnat här eller om de har kontakter här som de har fått tips av. Att det är ett bra ställe att gömma sig på för att det är långt bort från civilisationen, att polisen sällan är här, att det är lätt att köra vilse och att det finns många flyktvägar härifrån. Man funderar mycket på om det är slumpen eller inte som fört dem hit.

Insatsen i Glava: Misstänkta för väpnade rån mot Ica-butiker

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrovt rånGrovt vapenbrottPolisenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.