Hoppa till huvudinnehållet

Så bra är Mia Skäringers debutalbum: ”Utlämnande och ofiltrerat”

Publicerad:
Mia Skäringer släpper albumet ”Maria” den 12 november.
Mia Skäringer släpper albumet ”Maria” den 12 november. Foto: ELLIKA HENRIKSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Mia Skäringer

Maria

(PIAS)

Mia Skäringers självklara plats i kultur- och underhållningssverige har knappast undgått någon - nu släpper hon sitt första album med texter från sin senaste bok och musik signerad Sveriges låtskrivarelit. Resultatet är långt ifrån ett glättigt popalbum - redan från första ton slår den melankoliska stämningen emot en, och den håller i sig ända till slutet.

Exklusivt för NWT: Abbas album låt för låt

I sitt uttryck är Mia Skäringer lika skör som kraftfull och att lyssna till hennes röst är som att hålla en varm hand när det stormar. Skäringer kan omöjligen lämna någon helt oberörd med sitt autentiska berättande som blottar kärlek, missbruk och psykisk ohälsa på ett sätt som upplevs både utlämnande och ofiltrerat.

Visst lovar kanske en del samarbeten med kända låtskrivare lite för mycket medan andra känns riktigt lyckade. Exempelvis det mellan Skäringer och Ane Brun som tillsammans sjunger låten ”All I Ever Wanted”. En vacker låt som skulle kunna platsa i vilken guldbaggenominerad långfilm som helst.

För den som ännu inte insett Mia Skäringers breda konstnärskap finns här stor möjlighet att upptäcka hennes allvar, kraftfullhet och djup. Många kanske förknippar henne med en humorattraktion på TV4, men det här albumet är det ingen som kommer skratta bort.

Bästa låt: All I Ever Wanted

Artikeltaggar

Ane BrunAnnika NorlinKändisarMia SkäringerMusikNöje/KulturPopRecension