Hoppa till huvudinnehållet

Konsert med Staffan Hellstrand, Andreas Jonsson och The Pink Cadillac Band

Publicerad:
Andreas Jonsson och The Pink Cadillac Band.
Andreas Jonsson och The Pink Cadillac Band. Foto: Emil Jonsson

Andreas Jonsson och The Pink Cadillac Band ger konserten ”We’re Ready Tour 2021” på Musikpalatset i Karlskoga den 21 november. Gästartist är Staffan Hellstrand.

– Det kommer bli mycket 50-tals rock’n roll och några låtar ur Hellstrands eget material, säger Andreas Jonsson.

Utöver Karlskoga blir det konserter i Kil, Skoghall, Grästorp och Bengtsfors.

Ett sug

– Vi har skjutit upp denna turné tre gånger. Vi är lite sugna nu och publiken verkar på också. Det finns ett sug att komma ut och lyssna på musik. Det känns som vanligt men samtidigt lite overkligt att få komma ut och se en massa folk igen.

Samarbetet med Staffan Hellstrand startade för tre år sedan.

Foto: Claudio Bresciani / TT

– Han var med på nationaldagen på hembygdsgården i Kil och vi fick ett bra samarbete. Det har vi spunnit vidare på. Han har mycket musik som går åt det rockigare hållet.

Nytt på gång

Förutom Andreas Jonsson på sång och gitarr består The Pink Cadillac Band av Lars Nilsson elgitarr, Peter Wanngren bas och sång, Christian Jernbro trummor och Hans Nilsson orgel och saxofon samt Magnus Gustafsson piano.

Andreas Jonsson från sommarens framträdande på Kulturcentrum Berget i Degerfors
Andreas Jonsson från sommarens framträdande på Kulturcentrum Berget i Degerfors Foto: Anna-Stina Tallmyren

– Vi har fått in en sjätte person i bandet med Magnus så nu vill vi satsa. Det är ju lite osäkert, man vet ju inte hur det blir framöver. Det blir en balans men det känns ändå rätt att köra på.

Under konserten kommer publiken att bland annat få lyssna till Stars, en egenkomponerad låt som gått en hel del i P4, klassiska låtar av Chuck Berry och Jerry Lee och även lite Ray Charles.

– Tanken är mer och mer eget material och vi har ny platta på gång till sommaren.

Andreas Jonsson är född och uppvuxen i Brålanda i Dalsland men verksam i Värmland. Han har gjort sig ett namn med olika produktioner, framförallt i Värmland men även runt om i Sverige.

The Pink Cadillac Band släppte sitt första studioalbum 2018 “We`re Ready”. Albumet har sålt över 600 exemplar. I deras repertoar finns låtar av bland andra Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Elvis Presley och Chuck Berry. Men även egenkomponerat material som till exempel låten “Hello”.

Staffan Hellstrands musik kan beskrivas som melodiös rock. Den kombineras med poetiska och ibland samhällskritiska texter. Han fick 1992 års Grammis för bästa manliga pop-/rockartist och 1993 års för årets låt, "Lilla fågel blå". Hellstrand skrev och framförde den officiella svenska låten till Europamästerskapet i fotboll 2000, "Explodera".

Artikeltaggar

Andreas JonssonKarlskogaMusikpalatsetNöje/KulturStaffan HellstrandThe Pink Cadillac Band

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.