Hoppa till huvudinnehållet

Biskopens bibelsuccé växer

Publicerad:
Sören Dalevi skapade barnbibeln tillsammans med illustratören Marcus-Gunnar Pettersson från Arvika.
Sören Dalevi skapade barnbibeln tillsammans med illustratören Marcus-Gunnar Pettersson från Arvika. Foto: NWT Redaktion

Barnens bästa bibel har redan tryckts i 80 000 exemplar. Nu lanseras också ett material för lärare som vill använda boken i undervisningen.

”Du ska nu få höra en berättelse som berättats i många tusen år. Den handlar om mod, om vänskap och om svek. Det är en berättelse om människor som du och jag.”

Så börjar Barnens Bästa Bibel, som biskopen Sören Dalevi och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson står bakom.

Svenska, norska, tyska

Den släpptes i november i fjol och har gjort succé. Den har tryckts i 80 000 exemplar i Sverige, har just kommit ut på norska och en tysk version kommer 2022.

”Den här är unik” lovade biskop Sören Dalevi när han presenterade sin och illustratören Marcus-Gunnar Petterssons barnbibel.
”Den här är unik” lovade biskop Sören Dalevi när han presenterade sin och illustratören Marcus-Gunnar Petterssons barnbibel. Foto: Lisa Olaison

– Mottagandet från såväl kyrka, skola som samhälle har varit överväldigande. Det har överträffat alla mina förväntningar och förhoppningar. Mest glad är jag över mottagandet i skolor, att så många tagit boken till sig där, och att den verkligen verkar uppskattas av läsarna, säger Sören Dalevi i ett pressmeddelande.

Stöd för pedagoger

Nu är det dags för nästa steg: i veckan släpper bokförlaget Speja ett gratismaterial för lärare, med fokus på etik och livsfrågor.

– Med fokus på barnens behov, och skolans uppgift, har vi tagit fram ett material som jag tror kan vara ett verkligt stöd för pedagoger och lärare att hitta relevanta ingångar till berättelserna,säger Kristina Stolare, stiftspedagog i Karlstad som utformat lärarstödet.

Artikeltaggar

BibelnBiskopenEtik och religionKarlstadLitteraturSören DaleviVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.