Hoppa till huvudinnehållet

Kils kommun söker (vuxna) konstnärer

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
Eleverna Selma, Elmer och Joline visar upp sina idéer till Vikstaskolans konstverk. Kommunens projektledare Björn Ahlstedt efterlyser nu konstnärer som vill utsmycka både den nya skolan och sporthallens fasad (i bakgrunden).
Eleverna Selma, Elmer och Joline visar upp sina idéer till Vikstaskolans konstverk. Kommunens projektledare Björn Ahlstedt efterlyser nu konstnärer som vill utsmycka både den nya skolan och sporthallens fasad (i bakgrunden). Foto: Lina Nyåker

Kils kommun bygger ny skola – då behövs det också ny konst. Ett utomhuskonstverk till skolgården och fasadkonst till den nya sporthallen ska det bli. Nu söker kommunen konstnärer som är intresserade av uppdraget.

Hösten 2022 ska nya Vikstaskolan vara helt klar och 500 elever flytta in. Eleverna kommer från gamla Vikstaskolan och Stenåsenskolan och på båda dessa skolor har eleverna fått göra egna bilder, som de utvalda konstnärerna kommer att få som ”inspiration och utgångspunkt”. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Kommunen söker nu yrkesverksamma konstnärer, som är intresserade av de två konstuppdragen. Skolgården ska få ett utomhuskonstverk och nya sporthallen ska få fasadkonst.

– I det här stadiet behöver man inte ha en idé – det kommer senare i processen. Just nu räcker det att skicka in namn, kontaktuppgifter och lite kort information, berättar Björn Ahlstedt, projektledare Kils kommun, i pressmeddelandet.

Senast 15 november ska intresseanmälan vara inne.

Tre får skissa

Tre konstnärer kommer att väljas ut som får skissa fram förslag och en av dessa kommer att få utföra uppdragen.

Budgeten för projektet innefattar skissarvoden på 20 000 per konstnär samt 440 000 kronor för genomförandet av respektive uppdrag, berättar kommunen på sin hemsida. Båda beloppen är exklusive moms.

Artikeltaggar

Bostad och byggenGrundskolanKilKils kommunKonstSamhälleSkola och utbildningUpphandlingVikstaskolanVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.