Hoppa till huvudinnehållet

Ivarsson slog till på nytt - skrällde på Solvalla

Publicerad:
Morgan Ivarsson vann lopp för andra dagen i rad när han skrällde på Solvalla.
Morgan Ivarsson vann lopp för andra dagen i rad när han skrällde på Solvalla. Foto: Peter Bäcker

Under tisdagen vann Morgan Ivarsson med Abbe av Sveden vid Axevallas lunchtrav. På onsdagen blev det en ny seger när han vann med Ad Astra på Solvalla till oddset 24,15.

– Hon är rejäl och går hela vägen in i mål, berömde Ivarsson.

Ad Astra startade i ett lopp innan V86-spelet och Morgan Ivarsson gav henne ett smyglopp som trea på innerspår. På den sista långsidan kom Ivarsson ut i andra par utvändigt och runt den sista kurvan såg Ad Astra riktigt laddad ut.

In på upploppet satte Ivarsson in attacken och Ad Astra avgjorde säkert mot Lake's Dream.

– Värmningen inför loppet var otroligt fin och jag sa till ägarna att det var det bästa som hon värmt någon gång. Vi vet inte riktigt hur bra Ad Astra är då hon är lugnt tagen och det finnas saker att göra som ett helstängt huvudlag och barfota. Det stod och vägde på upploppet men hon går hela vägen in i mål och till slut kopplade hon greppet och vann säkert. Det är väldigt roligt att åka till Solvalla och vinna lopp och nu har vi en häst som kan vara med här, sa Morgan Ivarsson.

Bra kväll för Cederin

Även Peter Cederin hade en lyckad tur till Stockholm med en andraplats och ett tredjepris på två starter.

Först ut var Don't Catch Me som blev tvåa i det allra första loppet. Hon fick ett lopp i rygg på ledande Zela Rico och närmade sig hastigt den sista biten när luckan kom.

Sedan blev det en tredjeplats med Pelas Ethos i den fjärde V86-avdelningen. Det var ett lärlingslopp och efter att Marcus Schön gett Pelas Ethos ett smyglopp som trea på innerspår avslutade han bra bakom vinnande Newlight Coger.

Värmländska framgångar

I V86-6 blev det värmländskt på plats två och tre. Björn Goop-tränade Marble Arch blev tvåa från spets med Torbjörn Jansson medan Lars-Inge Olssons Merci Bråten gick en rejäl avslutning från tredje par utvändigt tillsammans med Anders Eriksson. Vann loppet gjorde Crashed Eggs, som därmed tog karriärens första seger i start nummer 26.

Det var stor jackpot på V86 den här veckan och det blev svårt på nytt när åtta rätt gav 2 677 853 kronor.

Rackham var klar favorit i den inledande avdelningen och trots ett mycket tungt lopp slutade han tvåa bakom Sweetman. Vinnaren imponerade i sin tur rejält när han spetsvann på tiden 09,8 över kort distans.

– Han var ruskigt läcker, det var imponerade att springa så fort på det här sättet för det var inte tomt i mål. Det här är nog det snabbaste som jag har kört någon gång, sa Stefan Persson.

Siktar mot Stochampionatet

Fredrik Persson har ett riktigt fint treårigt sto i Deborah S.H. som vann den femte avdelningen efter ett lopp i dödens.

– Det är ruskigt kul att man får ha en så här fin häst i träning. Nu blir det vintervila och det stora målet nästa år är Stochampionatet, sa Persson.

Joakim Lövgrens stall har visat en rejäl uppåtform den senaste tiden och i den sjunde avdelningen blev det en dubbel.

In i det längsta såg det ut som att Conrads Massiv skulle ordna en rejäl överraskning, men längst ute i banan kom Global Workaholic med en vass avslutning och hann fram till seger.

I V86-avslutningen tog Björn Goop ledningen med The Eagle och in på upploppet såg det hela klart ut men till slut fick han ge sig mot Anna Montana.

Artikeltaggar

JägersroMarcus SchönMorgan IvarssonPeter CederinSolvallaStefan PerssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.