Oskar Steens succé – poängbäste svensken i AHL

Publicerad:
Oskar Steen är i riktigt bra poängform och har på sex matcher gjort 10 poäng. Till vänster en bild från försäsongsträningen i Karlstad och till höger en bild från en Boston Bruins-match.

Förre FBK-forwarden Oskar Steen är i riktigt vass poängform. Han har gjort poäng i Providence Bruins i fem matcher i följd och är just nu den poängstarkaste svensken i AHL.

Oskar Steen har fått ordentlig fart på poängproduktionen. Han har gjort poäng i fem matcher i följd och står nu på 10 poäng (fem mål, fem assist) på sex matcher.

Han lär slå fjolårets skörd utan problem. Då landade han på elva poäng (5+6) på 23 matcher.

Första säsongen i Providence, 19/20 gjorde han 23 poäng (7+16) på 60 matcher. Sju mål är hans rekord såhär långt i Nordamerika, och den siffran är han alltså redan på god väg att slå.

Steen spelade en match med Boston Bruins i oktober, och gjorde då sin första NHL-poäng (assist) men skickades sedan tillbaka till Providence – där han alltså nu visar upp en glödhet form.

Artikeltaggar

AHLFärjestad BK HerrIshockeyOskar Steen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare