Hoppa till huvudinnehållet

Ny järnväg föreslås genom Dalsland

Publicerad:
Dalsland behöver fler och snabba persontågförbindelser. Här Vy-tåget från Göteborg till Ed och Halden.
Dalsland behöver fler och snabba persontågförbindelser. Här Vy-tåget från Göteborg till Ed och Halden. Foto: Tommy Löfgren

Mer och bättre järnvägstrafik mellan Göteborg och Oslo genom Dalsland. Den frågan är åter aktuell.

På måndag nästa vecka, den 15 november, kallar Arbetsgruppen för ett Dalsland på spåret till ett nytt offentligt möte. Det sker på Bäckegården i Bäckefors.

För drygt tre och ett halvt år sedan träffades gruppen i Bäckefors. Syftet var att bilda ett nätverk som jobbar och lobbar för en snabbare utveckling av tågtrafiken i Dalsland.

Sedan dess har järnvägsfrågorna varit aktuella och inom gruppen har man arbetat vidare.

En bild från förra mötet från tre och ett halvt år sedan. Diskussion mellan Christian Nilsson, utvecklingsstrateg Dals-Ed,  Tony Blom företagare Dals-Ed, Göran Eriksson, kommunchef Bengtsfors, Christer Waldermarsson, Brålanda och Tommy W Johansson (S), dåvarande kommunalråd Mellerud.
En bild från förra mötet från tre och ett halvt år sedan. Diskussion mellan Christian Nilsson, utvecklingsstrateg Dals-Ed, Tony Blom företagare Dals-Ed, Göran Eriksson, kommunchef Bengtsfors, Christer Waldermarsson, Brålanda och Tommy W Johansson (S), dåvarande kommunalråd Mellerud. Foto: Tommy Löfgren

På måndagens möte sammanfattas den förstudie som gruppen gjort. Den vill de diskutera med inbjudna företrädare från näringsliv, politik och intresserade medborgare.

Arbetsgruppen kommer även att presenterar sitt uppdaterade förslag för ny järnväg Oslo-Göteborg. Förslaget till ny järnväg gynnar Bohuslän, Dalsland och Östfold på ett sätt som inga andra kända lösningsförslag, menar de.

Artikeltaggar

Arbetsgruppen Ett Dalsland på spåretBäckeforsBengtsforsDalslandJärnvägÖstfoldTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.